Muziektherapie lelystad

 

“Muziek doet iets met je”, is een uitspraak die we vaak horen. Muziek kan ontroeren, vrolijk maken, ontspannen of  juist zorgen voor beweging. De muziektherapie die wij geven in Lelystad kan u helpen om herinneringen, verhalen of emoties op te roepen.


Muziek roept emotie op. Dit is vaak het eerste en het laatste dat mensen bindt. Onze muziektherapeute in maakt tijdens de therapie gebruik van muziekinstrumenten, zang of het luisteren naar muziek. Door deze vorm van therapie kunnen verschillende problemen aangepakt worden.


Muziektherapie voor dementerenden
Vaak is het voor mensen met dementie moeilijk om deel te nemen aan activiteiten. Speciaal voor mensen met geheugenproblematiek en hun mantelzorger(s) is er een ‘geheugenkoor’. Dit koor biedt de mogelijkheid om samen liedjes te zingen en muziek te maken. Dit zorgt voor ontspanning en vergroot het welbevinden en het zelfvertrouwen van de dementerende. Daarnaast kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en informatie uitwisselen.


Muziektherapie aanvragen
Wilt u meer informatie over muziektherapie? Of heeft u een specifieke vraag over de diensten van het Advies & behandelteam? Zij beantwoorden uw vragen graag. Het team is van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (0320) 229 105 of per e-mail secretariaatbehandelteam@woonzorgflevoland.nl

 

Muziektherapie

Onze muziektherapeute werkt samen met u aan uw welzijn door samen met u muziek te maken of te luisteren.

Andere diensten van Woonzorg Flevoland