Belevingsgerichte zorg

Direct
contact
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Belevingsgerichte zorg

In onze woonzorglocaties stemmen we de zorg zoveel mogelijk af op de behoeften van onze bewoners. Dit type zorg heet ook wel belevingsgerichte zorg.

De beleving van elke bewoner is het uitgangspunt voor de wijze waarop de zorg verleend wordt. Verder heeft elke bewoner een individueel zorgplan en wordt ook het welzijn en welzijnsactiviteiten een vast onderdeel van het leven en wonen in onze woonzorglocaties.

Het levensverhaal

Belevingsgerichte zorg gaat echter verder. Het betekent ook dat iedereen die bij de zorg van een bewoner/oudere met dementie betrokken is, bekend is met belangrijke gebeurtenissen uit het leven van die bewoner. Bijvoorbeeld: wie waren de ouders en de kinderen? Waar heeft hij/zij gewoond etc. Indien mogelijk vult de naaste familie een vragenlijst in over de levensloop en zo ontstaat stukje bij beetje het levensverhaal. Dit biedt vele aanknopingspunten om met de bewoner een gesprek op gang te brengen en zorg & welzijnsactiviteiten echt goed af te stemmen.

Meer informatie over belevingsgerichte zorg?

Meer weten over belevingsgerichte zorg? Onze zorgadviseurs helpen u graag verder. U kunt het beste het contactformulier invullen, zie onderstaande link. Eén van onze zorgadviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Belevingsgerichte zorg bij Woonzorg Flevoland

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8