Dementiezorg Lelystad

Direct
contact
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Dementiezorg Lelystad

Als u vergeetachtig of dement wordt, kunt u vaak lastig inschatten welke zorg u nodig heeft. Uw partner en familieleden proberen vaak te ondersteunen en u de juiste zorg te bieden. Wanneer u meer dementiezorg nodig heeft, kan er een moment komen dat er zorg van derden nodig is. Het dementie-team in lelystad kan u deze zorg bieden.

Het dementie-team van Woonzorg Flevoland

Mensen met dementie (psychogeriatrie = PG) zijn vaak afhankelijk van verschillende soorten zorg en dienstverlening. Daarom werken wij met een professioneel en breed samengesteld dementie-team. Het bijzondere van dit gespecialiseerde team is dat we alle zorgvragen vanuit één team leveren. Zo kunnen wij een compleet pakket aanbieden: hulp bij het huishouden, verzorging en verpleging, dagverzorging en dagbehandeling, warme maaltijden aan huis, vervoer, personenalarmering (bijvoorbeeld de zgn. Zorgriem), mantelzorgondersteuning, consultatie aan de huisarts en andere behandelaars. Samen met de opnamemogelijkheden in onze woonzorglocaties, kunnen wij kortdurende of crisiszorg leveren als dit nodig is. Kortom: maatwerk, zodat u de zorg krijgt die nodig is.

LESA Zorgcoördinator Dementie

Als u, uw partner of familieleden merken dat de zorg te zwaar wordt, dan kunnen wij u ondersteuning bieden. Ook kan het zijn dat u de diagnose dementie krijgt en dat uw huisarts u doorverwijst naar ons. Onze LESA Zorgcoördinatoren Dementie* helpen u graag om de benodigde hulp en zorg te organiseren. Zij zijn verpleegkundigen (HBO) met een aanvullende opleiding tot zorgcoördinator dementie. Daardoor kunnen zij u met raad en daad bijstaan en tijdig inspelen op veranderingen in uw zorgvraag.

Onze LESA Zorgcoördinator Dementie is bekend met de ketenzorg voor mensen met dementie in Flevoland. En kan samen met u en uw partner of familieleden uw zorgvraag duidelijk formuleren. Hierbij kunt u denken aan hulp bij het wassen, het aankleden of hulp bij de huishoudelijke werkzaamheden zijn. Ook kunnen we maaltijden verzorgen, ondersteunen bij de dagindeling bijvoorbeeld door dagbesteding aan te bieden in de vorm van dagbehandeling of dagverzorging. Als het nodig is kunnen we bijvoorbeeld samen op de taxi wachten die u naar de dagverzorging/dagbehandeling brengt of zijn wij aan het einde van de dag aanwezig om te zorgen dat u veilig thuiskomt.

Bij alle zorg wordt gekozen voor een benadering die aansluit bij uw belevingswereld en wensen. Met deze vorm van thuiszorg kunt u langer thuis blijven wonen en wordt uw mantelzorger ontlast. Als het thuis echt niet langer gaat, bekijken wij samen met u, uw partner of familieleden wat er mogelijk is.

* LESA = Landelijke Eerstelijns Samenwerkingsafspraken

Aanvragen dementiezorg Woonzorg Flevoland

U kunt het beste contact opnemen met onze zorgadviseurs. Zij kunnen u precies uitleggen welke stappen u moet nemen,

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8