Kleinschalig wonen


In De Uiterton zijn kleinschalige woningen voor ouderen met dementie.


Er zijn in totaal drie kleinschalige groepswoningen voor elk zeven bewoners. De groepswoningen hebben vier individuele appartementen en een grote gezamenlijke huiskamer en keuken. Er is continue begeleiding van een vast team aan medewerkers.

Door de huiselijke situatie is het voor de bewoners mogelijk om een zo normaal mogelijk leven te leiden. Juist de kleinschaligheid maakt dat er optimaal aandacht is voor de bewoners.


Open woningen door camouflage
De kleinschalige woningen samen vormen geen gesloten afdeling; om toch een veilige omgeving te creëren zijn de toegangsdeuren gecamoufleerd, bijvoorbeeld als boekenkast. Ook is de gang waar de woningen op uit komen vorm gegeven als een woonbuurt en is er een treincoupé, die dient als afleiding als men bijvoorbeeld naar huis zou willen gaan. In deze treincoupé wordt een film gedraaid van de treinreis Lelystad-Almere door de Oostvaardersplassen.


Veilig, herkenbaar en huiselijk
De kleinschalige woningen vormen een veilige, herkenbare en huiselijke omgeving. De zorg, het dagelijks leven en het huishouden vinden in de woning plaats. Dit biedt herkenning en het lijkt een beetje op het gezin zoals het vroeger was. De familie is altijd welkom en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de dagelijkse bezigheden.


Heeft u belangstelling voor het wonen in een kleinschalige woongroep?
U kunt contact opnemen met onze klantadviseurs. Zij kunnen uw vragen beantwoorden.

  • Kleinschalig wonen 1.jpg
  • Kleinschalig wonen 2.jpg
  • Kleinschalig wonen 3.JPG
  • Kleinschalig wonen 1.jpg
  • Kleinschalig wonen 2.jpg
  • Kleinschalig wonen 3.JPG

De Uiterton

De Uiterton

Informatie & Advies

Onze klantadviseurs staan u graag persoonlijk te woord om uw vragen te beantwoorden.

0320 229 173