Nieuws

 • Afbeelding bij het bericht"‘Dementievriendelijk Woonzorg Flevoland’"

  ‘Dementievriendelijk Woonzorg Flevoland’

  Weten jij en je collega’s wanneer je te maken hebt met mensen met dementie? En wat je dan wel of juist niet moet doen? Woonzorg Flevoland start begin volgend jaar met het project ‘Dementievriendelijk WZF’. Dit is met name bedoeld voor medewerkers die niet direct in de zorg werken, zoals collega’s van de receptie, de keuken, het restaurant of de technische dienst.

 • Afbeelding bij het bericht"Lelystadse uitdaging XXL Verwendag on Tour"

  Lelystadse uitdaging XXL Verwendag on Tour

  Woonzorg Flevoland maakt vandaag, samen met 34 andere organsiaties uit Lelystad, de XXL Verwendag on Tour mogelijk. De verwendag, georganiseert door de Lelystadse Uitdaging, is speciaal bedoelt om de gebruikers van de Voedselbank in Lelystad in het zonnetje te zetten. De intentie van de dag is verbinden en mensen kracht en energie geven.

 • Afbeelding bij het bericht"Wijkverpleegkundige Isabelle over het belang van mantelzorgers"

  Wijkverpleegkundige Isabelle over het belang van mantelzorgers

  Isabelle is wijkverpleegkundige in team zuidoost in Lelystad. Dagelijks werkt zij veel samen met mantelzorgers. Ze schat in dat er wel zo’n 60% of meer mantelzorg bij haar adressen voorkomt. Isabelle: "Tegenwoordig moet je als klant eigenlijk wel mantelzorg hebben wil je het huishouden draaiende kunnen houden, of het zorgt er zelfs voor dat iemand thuis kan blijven wonen. Vanwege de bezuinigingen in de zorg kunnen wij niet meer alle zorg verlenen die nodig is waardoor bijvoorbeeld bepaalde schoonmaaklussen of het doen van de boodschappen blijven liggen."

 • Afbeelding bij het bericht"Mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens Dag van de Mantelzorg"

  Mantelzorgers in het zonnetje gezet tijdens Dag van de Mantelzorg

  Afgelopen vrijdag vond de Dag van de Mantelzorger plaats. De samenwerkende organisaties uit het Mantelzorgconvenant boden mantelzorgers een diner aan in wijkcentrum de Hanzeborg. Namens gemeente Lelystad reikte wethouder Janneke Sparreboom de Mantelzorgwaardering uit.

Eerdere berichten

Contact

Voor vragen over nieuwsberichten kunt u contact opnemen met PR & Communicatie via

T  (0320) 229 232 / 139
E  info@woonzorgflevoland.nl