Boerenproeverij om elkaar beter te leren kennen

Onder het genot van streekproducten van het boerenland, hebben bewoners van woonvorm De Bolder, en de huurders van Centrada op de bovenste verdieping van hun complex, elkaar beter leren kennen.


Bewoner de heer Schoonheim nam het initiatief voor een boerenproeverij vanuit het idee dat als de bewoners elkaar beter kennen, zij eerder bereid zijn elkaar te helpen en te ondersteunen.

De heer Schoonheim diende bij Centrada een verzoek in voor een Beter Buurt Bijdrage. Hij wil graag alle bewoners van het complex samenbrengen; cliënten van Kwintes, van Woonzorg Flevoland én de bewoners van de bovenste etage (de huurders van Centrada). Zijn idee voor een proeverij van producten van het boerenland te organiseren is door alle bewoners enthousiast ontvangen. Zorgboerderij Hoeve Vredeveld was bij de proeverij aanwezig met allerlei aaibare dieren en lekkere hapjes. Centrada maakte de proeverij mede mogelijk met een financiële bijdrage. Kwintes en Woonzorg Flevoland leverden hun bijdrage met de nodige voorbereidingen en ondersteuning tijdens de proeverij.

Woonvorm De Bolder is een beschermde woonvoorziening voor ouderen met zowel een psychische als lichamelijke zorgvraag. De Bolder bestaat uit drie verdiepingen, waarvan de begane grond en de eerste verdieping van Kwintes en Woonzorg Flevoland zijn. De bovenste verdieping verhuurt woningcorporatie Centrada aan reguliere huurders.