Buurtkamers open in vakantieperiode

Afbeelding bij het bericht"Buurtkamers open in vakantieperiode"

De buurtkamers, een samenwerkingsverband van Woonzorg Flevoland en Welzijn Lelystad, blijven in de zomer open, want waar de meeste mensen in de vakantieperiode er lekker op uittrekken, is het voor ouderen juist extra moeilijk om bezig te blijven. De familie is op vakantie en de clubjes hebben zomerstop.

"Iedereen is weg, dus ik heb steeds minder contacten", vertelt Thea van Bentum uit Lelystad. Tini Pullen heeft het liefste dat alles in de zomer gewoon doorgaat: "Ik ben nu ook mijn ritme kwijt" legt ze uit. "Je zit een beetje op je balkon, want verder kom je eigenlijk niet". 

Buurtkamer open
De buurtkamers in Lelystad hebben ervoor gekozen om open te blijven, zodat de ouderen een plek hebben om naartoe te gaan. "We horen van inwoners dat ze het fijn zouden vinden als er in de zomer iets te doen is", aldus Saskia Meulenberg van Welzijn Lelystad.

Voor Thea en Tini is het fijn om ook in de zomermaanden bezig te zijn. "Je kunt vanmiddag nog even lekker kletsen of knutselen. Dat maakt allemaal niet uit", zegt Tini vrolijk. De dames hopen daarom dat er meer activiteiten besluiten om tijdens de zomers door te blijven gaan.
 

Bekijk hier het fragment.