Feest bij Bovenover na renovatie

Afbeelding bij het bericht"Feest bij Bovenover na renovatie"

Het seniorencomplex Bovenover in Lelystad is gerenoveerd en het resultaat mag er zijn.Om het mooie resultaat te vieren werd er voor de bewoners 14 juli jl. een feest georganiseerd.


Bij de renovatie is speciale aandacht besteed aan de verbetering van de veiligheid en het verbeteren van het wooncomfort. Het uiterlijk van het complex is opgefrist en de verschillende nissen en ingangen van het complex zijn gedicht om de privacy voor de bewoners te garanderen. Zo is er een nieuwe entree gemaakt zodat deze een duidelijk en toegankelijk beeld krijgt. Ook zijn nieuwe voorzieningen aangebracht zoals een tweede lift, een centrale ruimte voor de scootmobielen, en een logeerkamer voor familieleden die willen overnachten. Bewoners hebben isolatieglas gekregen en konden hun keuken en badkamer vernieuwen. Omdat prettig wonen meer is dan een woning, is er ruim aandacht besteed aan de ontmoetingsruimte waar bewoners hun sociale activiteitenkunnen uitbreiden. Met beplanting is het geheel opgefleurd waardoor het een prettige, veilige woonomgeving met sociale ontmoetingsgelegenheid is geworden.

Het mooie resultaat is feestelijk gevierd. De bewoners van Bovenover en betrokkenen werden ontvangen met hapjes en drankjes. Na een korte speech van Jop Fackeldey, wethouder Wonen, en Guus Verduijn, Directeur van Woonzorg Nederland, ontvingen de bewoners een mooi cadeau: een pannenset om samen te koken in de ontmoetingsruimte. Onder het genot van een Oosters buffet werd er flink nagepraat over de afgelopen periode. “Het was rommelig en onrustig hier de laatste tijd, maar het is prachtig geworden” vertelde een bewoner glimlachend.

Woonzorg Flevoland biedt ondersteuning en begeleiding in de ontmoetingsruimte van Bovenover 29. In Bovenover 29 worden diverse activiteiten georganiseerd: van koffie drinken en gezamenlijk koken tot handwerken, bloemschikken, geheugentraining en schilderen. De bewoners van Bovenover ontvangen hierbij ondersteuning van medewerkers van De Uiterton. Door deze ontmoetingsruimte is het wonen in Bovenover prettiger en kan men mogelijk ook langer thuis blijven wonen.