Gratis glucosetest bij Woonzorg Flevoland tijdens de diabetesweek

Afbeelding bij het bericht"Gratis glucosetest bij Woonzorg Flevoland tijdens de diabetesweek"

Op woensdag 14 en donderdag 15 november kunnen belangstellenden gratis hun glucosegehalte in hun bloed laten testen bij Woonzorg Flevoland. 

 

 

 

Met de gratis test willen Nicole Versteeg (Praktijk coach bij Woonzorg Flevoland) en Judith Vos (Physician Assistent bij Woonzorg Flevoland) aandacht vragen voor het groeiend aantal mensen met een vorm van diabetes. In Nederland hebben ongeveer een miljoen mensen diabetes. Verwacht wordt dat dit aantal de komende jaren blijft toenemen. Dit geldt vooral voor diabetes type 2. 

Belang van de test
Nadat vorig jaar een zelfde test bij drie locaties van de MC Groep was afgenomen bleek dat bijna 21% van de deelnemers die een glucosetest hadden laten afnemen een verhoogde glucosewaarde had. Judith Vos: “Diabetes kan op korte en op lange termijn voor ernstige lichamelijke complicaties zorgen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk met een behandeling te starten als je diabetes hebt!"

Hoe gaat het in zijn werk?
“Deelname is gratis, en gebeurt anoniem”, vertelt Nicole Versteeg. ”Om de glucosetest af te nemen is één druppeltje bloed nodig, dit gebeurt door middel van een vingerprik. De glucose uitslag volgt na vijf seconden. De waarde geeft de hoeveelheid glucose aan in het bloed die op dat moment gemeten is. Deze wordt op schrift meegegeven (zgn. ‘stoplichtkaartje’) en aan de hand van de uitslag krijgt u advies." Bij een gestoorde of verhoogde glucosewaarde, wordt u doorverwezen naar de huisarts. Bij een hoge glucosewaarde wordt u verzocht direct contact op te nemen met uw huisarts of praktijkondersteuner.

 

Laat uw glucosegehalte testen!

Hanzeborg                                                                                    

Woensdag 14 november                                                                
10:00 tot 12:00 uur &                                                                                    
14:00 tot 16:00 uur                                                                       
In de centrale hal                                                                          

 

De Uiterton

Donderdag 15 november
10:00 tot 12:00 uur &
14:00 tot 16:00 uur
In de centrale hal