In dialoog met De Uiterton

Donderdag 13 november ging zorglocatie De Uiterton, van Woonzorg Flevoland, in Dialoog tijdens de Dag van de Dialoog.

In het restaurant bood de Tafel van de dialoog plaats aan 10 geïnteresseerden, omwonenden en bewoners van De Uiterton. Zij gingen met elkaar in gesprek onder het genot van een warme lunch. Het thema van dit jaar was Ik zie, ik zie…, met de vraag: Wat wil jij dat mensen zien als ze jou zien?

De ervaringen van de deelnemers waren heel divers maar kwamen samen bij een aantal punten. Bijvoorbeeld dat je iemand vaak beoordeeld op basis van hoe degene overkomt, maar dat dat niet alles zegt over wie die persoon is. En dat woorden, intonatie en geuren beelden van mensen vormen die van invloed kunnen zijn op de relatie met die persoon. De slotconclusie was dat als je de moeite neemt om met elkaar in gesprek te gaan, naar elkaar te luisteren en complimenten geeft dit een gevoel van veiligheid en vertrouwen kan geven waaruit mooie dingen kunnen ontstaan. Maar dit begint eerst bij jezelf: wie ben jij en hoe wil je dat anderen jou zien.

Met de uitkomsten van de dialoog gaat Woonzorg Flevoland aan de slag om haar zorg, diensten en welzijnsactiviteiten nog beter aan te laten sluiten aan de vraag van haar cliënten.