Lezing over ervaringen met dementie en mantelzorg

Afbeelding bij het bericht"Lezing over ervaringen met dementie en mantelzorg"

De FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad staat van 20-29 september in het teken van Wereld Alzheimer Dag. Er zal in de maand september een speciale thematafel komen met boeken over dementie en informatie om te verbinden tussen mensen die met de ziekte te maken hebben. Op woensdag 26 september van 19:30 tot 21:30 uur zal Bregje Bleeker vertellen over haar ervaringen met dementie en mantelzorg aan de hand van haar boek ‘Eva’.

Dementie en mantelzorg
De roman is gebaseerd op het leven van haar moeder, die werd geboren in een arm Brabants gezin, maar zich opwerkte tot medisch hoogleraar in een tijd waarin zo’n carrière voor vrouwen nog zeer uitzonderlijk was. Nog voor haar vijftigste, ze was toen net professor, werd bij haar dementie geconstateerd. Haar ziekte zette in het gezin de verhoudingen op scherp.

Familie en Alzheimer
Bregje beschrijft in haar boek hoe haar moeder, zijzelf en andere familieleden met de ziekte zijn omgegaan en hoe het de onderlinge verhoudingen heeft beïnvloed. Ze vertelt over de lange periode van onduidelijkheid die voorafging aan het stellen van de diagnose. En over de jaren waarin haar eens zo zelfstandige moeder veranderde in een kindse vrouw in een rolstoel die haar eigen tranen niet meer kon wegvegen. Eva is een persoonlijk verhaal, over familieverhoudingen in een uiterst onzekere tijd. Maar het is vooral een verhaal over liefdevol omgaan met dementie. Tijdens de lezing is het mogelijk om in gesprek te gaan en vragen te stellen. Ook is het boek van Bregje Bleeker die avond te koop. De toegang is gratis.

De lezing van Bregje Bleeker op woensdag 26 september (19:00 inloop, lezing van 19:30-21:30 uur) is GRATIS. Een kaartje downloaden is niet nodig.