Mantelzorgers verwend in de Hanzeborg

Afbeelding bij het bericht"Mantelzorgers verwend in de Hanzeborg"

Zo’n zeventig mensen uit Lelystad, van jong tot oud, die (niet beroepsmatig) zorgen voor een ander werden in de Hanzeborg in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg op 10 november.

Janneke Sparreboom, wethouder van onder andere Wmo en mantelzorg sprak haar waardering uit naar de aanwezige mantelzorgers: “De zorg die naasten leveren aan een zorg- of hulpbehoevende is onbetaalbaar en zeer waardevol. Maar opgezette tijden soms ook zwaar.”

De hele middag en avond stond in het teken van ontspanning. Er waren tal van workshops op het gebied van muziek, fotografie, bloemschikken en gezichtsverzorging. Het was een mooie gelegenheid voor mantelzorgers om ervaringen uit te wisselen en informatie te ontvangen over het aanbod mantelzorgondersteuning in Lelystad. Deze dag werd aangeboden door Kwintes, Indigo Centraal, Icare, Woonzorg Flevoland & Welzijn Lelystad.

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend dat ze hun hulpbehoevende ouder even bijstaan, de alleenstaande oudere buurman in de gaten houden, de heg even voor hem knippen, of je zieke moeder helpen in het huishouden. Kleine activiteiten om de mensen om je heen te helpen zijn ook een vorm van mantelzorg, en dat doen eigenlijk heel veel mensen in Nederland.