Oranje Fonds schenkt € 7.500 aan theater Jong&Oud

Na het stralende succes van de theatervoorstelling Jong&Oud in het afgelopen jaar gaat Woonzorg Flevoland, mede dankzij de financiële steun van het Oranje Fonds, het theaterproject herhalen. 


Het concept blijft hetzelfde: 5 jongeren en 5 ouderen ontmoeten elkaar en delen hun levensverhalen. Dit is het materiaal waarmee de voorstelling opgebouwd wordt. Thomas van der Ham, theatermaker, en Jan Krol, consulent belevingsgerichte zorg bij Woonzorg Flevoland, gaan het project opnieuw begeleiden. Nieuw is de vastlegging van de ‘making of’ op film. De workshops op het gebied van decorbouw, zang en dans worden toegevoegd aan het project. De samenwerking tussen jong en oud staat centraal. Eind september beginnen de repetities. De voorstelling zal in februari 2015 spelen in verschillende locaties in Lelystad.

De werving van deelnemers is reeds gestart. Mocht u interesse hebben voor zowel deelname aan het maken van de voorstelling of de workshops, dan kunt u zich aanmelden bij Jan Krol, via krol@woonzorgflevo.nl

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.