Mantelzorgondersteuning lelystad

Als u voor een zieke of gehandicapte in uw naaste omgeving zorgt, dan bent u een mantelzorger. Mantelzorg wordt meestal gegeven door de partner, kinderen, familie, vrienden of buren. Daarbij kunt u vaak wel wat ondersteuning gebruiken. Bij Woonzorg Flevoland bieden wij u deze mantelzorgondersteuning.


Wij werken graag samen met mantelzorgers om het welbevinden van hun familielid te bevorderen. Wij waarderen de ondersteuning van mantelzorgers, maar begrijpen ook dat op den duur deze 'vanzelfsprekende' zorg zwaar kan worden.


Mantelzorgondersteuning in Lelystad
Als u in uw rol van mantelzorger ondersteuning nodig heeft, kunt u bij ons terecht. Wij helpen u bij alle praktische activiteiten die uw zorg als mantelzorger kunnen verlichten. Of misschien wilt u eens praten over uw situatie en over uw rol als mantelzorger. Dit kan tijdens een gesprek met onze contactverzorgenden of psychologen.

Woonzorg Flevoland heeft het volgende ondersteuningsaanbod voor (dreigend) overbelaste mantelzorgers:

  • Preventieve ondersteuning door de contactverzorgende bij clienten van Woonzorg Flevoland. Op deze manier wordt in kaart gebracht welke ondersteuningsbehoefte bestaat en hoe dit in samenwerking met client en/of casemanager georganiseerd kan worden.
  • Consultatie en advies behandelaars of verpleegkundigen van Woonzorg Flevoland aan mantelzorgers van Woonzorg Flevoland clienten. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met het ziektebeeld.
  • Advisering, begeleiding en (psycho-)educatie aan het team door het behandelteam.
  • Dagverzorging ter ontlasting van de mantelzorger.
  • Inzet van vrijwilligers via Welzijn Lelystad of eigen vrijwilligerspool.
  • Kortdurende opname of vakantieopvang in een van de woonzorgcentra.
  • Crisisopvang (ook 's nachts en weekeinden) zonder voorafgaande indicatie (huisarts indiceert dan).
  • Maaltijdverstrekking, personenalarmering.

 

Themabijeenkomsten voor mantelzorgers
Het kan prettig zijn om met lotgenoten van gedachten te wisselen. Dat kan tijdens de themabijeenkomsten voor mantelzorgers. U krijgt praktische informatie en deelt uw ervaringen.


Wilt u meer weten over mantelzorgondersteuning?
Neem dan contact op met onze mantelzorgcoördinator, Wendela Gort Erbrink, via wgorterbrink@woonzorgflevoland.nl of download het informatieblad Mantelzorg Lelystad. U kunt ook contact opnemen met onze klantadviseurs via telefoonnummer 0320 229 173 of klantadvies@woonzorgflevoland.nl. Liever persoonlijk contact? Kom dan tijdens kantooruren langs in de Hanzeborg. U vindt het kantoor van onze klantadviseurs in de hal.

Mantelzorg

Als mantelzorger weet u als geen ander wat de wens van u naaste is.  

Andere diensten van Woonzorg Flevoland