Woonzorg Flevoland kijkt terug op een geslaagd symposium

Direct
contact
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland kijkt terug op een geslaagd symposium

De zorg van toen, nu en in de toekomst was op dinsdag 20 november het overkoepelende thema van het goed bezochte symposium in Plein 201 van de Hanzeborg. Met enthousiasme, interessante inzichten en informatie hebben de sprekers de genodigden meegenomen door verleden, heden en toekomst van de ouderenzorg.

Wat zijn de zorgontwikkelingen nu?

Het publiek werd meteen aan het werk gezet door muzikant Allerd van den Bremen. Met zang en gitaarakkoorden wist Allerd het publiek te boeien en te binden. Andries Greiner, wierp als columnist een blik op het verleden en De heer Jo Caris nam de zaal mee in zijn ruime ervaring als organisatieadviseur in de zorg. Hoe ging het vroeger, wat waren de belangrijkste kenmerken van toen? Wat zijn de ontwikkelingen van nu?

Hoe ziet de zorg er in toekomst uit?

Van het heden werd een stap genomen naar de toekomst. David Lemereis, bekend van RTLZ en zoals hij zelf zegt een Fact Watcher, volgt de wetenschappenlijke en technologische ontwikkelingen op de voet en heeft het publiek een inkijk gegeven in de toekomst waarin robots voor ons afspraken maken en technologische ontwikkelingen razend snel gaan.

Ook voor de innerlijke mens werd goed gezorgd, want wie jarig is trakteert! Aan twee bewoonsters van de Hanzeborg de eer om een enorme taart, vanwege het 20-jarig bestaan, aan te snijden.

Hoe verandert de zorg?

Na de pauze nam Wilma van der Scheer iedereen mee in de organisatie van de zorg. Hoe organiseren wij de zorg in de toekomst? Wordt alles anders? Gevolgd door een interactieve discussie met Karianne Kalshoven over het leiderschap in de zorg en mooie dromen voor de toekomst.

Kortom, een geslaagde en inspirerende middag met informatie om verder over na te denken.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8