Zonnebloemauto

Een Zonnebloemauto is een comfortabele rolstoelauto. Hij is exclusief te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. De auto heeft maximaal vijf zitplaatsen (inclusief chauffeur) en ruimte voor een rolstoel of scootmobiel.

Als je gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel, kun je vaak niet zelf bepalen hoe laat je ergens heen gaat en met wie. De Zonnebloemauto biedt onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid voor mensen met een lichamelijke beperking. 

De uitgifte van de Lelystadse Zonnebloemauto vindt plaats vanuit de Hanzeborg aan Koningsbergenstraat 201A in Lelystad. Hiermee is Woonzorg Flevoland de eerste zorgorganisatie in Nederland die deze dienst aanbiedt. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0.20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Reserveren kan ook telefonisch: 088 0016717.