Gelegen in de wijk Groene Velden in Lelystad biedt Vergeten Landleven beschermd wonen voor mensen met dementie in een landelijke en ruime omgeving. Het samen leven en beleven én de natuur rondom de locatie zijn belangrijke onderdelen van het dagelijkse leven.

24 uurs zorg in Lelystad

Vergeten Landleven biedt beschermd wonen voor mensen met dementie die niet langer zelfstandig kunnen wonen en 24 uur per dag begeleiding of zorg nodig hebben in een veilige omgeving. Dit kunnen oudere mensen met dementie zijn, maar ook jong dementerenden. Vergeten Landleven is de ideale plek voor mensen die houden van het landelijke leven of die behoefte hebben aan veel bewegingsruimte, zoals agrariërs of tuin- of dierenliefhebbers. Neemt de zorgbehoefte toe, dan zijn hier voorzieningen voor aanwezig. Ook voor de zorg in de laatste levensfase.

Beschermd wonen met zorg

Deze kleinschalige en huiselijke locatie bestaat uit twee moderne groepswoningen met ieder acht appartementen. In de gezamenlijke keuken en woonkamer wordt het leven van alle dag geleefd met alles wat daarbij hoort. Familie is van harte welkom om mee te helpen met dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld samen koken met groente van eigen kweek, tuinieren of het begeleiden van gezellige groepsactiviteiten. Op het ruime erf kunt u of uw naaste vrij rondwandelen in de belevingsgerichte tuin, kleine klusjes uitvoeren of helpen met de verzorging van de dieren en planten.

 

Faciliteiten & woonzorg voorzieningen

Een ruim erf

Vergeten Landleven ligt in de groene Lelystadse wijk Groene Velden. Het terrein heeft een oppervlakte van één hectare, dus u heeft volop de ruimte. Op het erf kunt u helpen bij de verzorging van de planten en dieren, zoals een kat, hond, pauw en enkele kippen.

Belevingsgerichte tuin

Vanuit de woonkamer kunt u de tuin inlopen die rondom het huis ligt. Deze is ingericht als belevingsgerichte  tuin. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Belevingsgerichte tuin Vergeten Landleven

Gezamenlijke woonruimte en keuken

U bepaalt zelf u hoe uw dag eruit ziet. Het ritme van een normaal huishouden wordt aangehouden: op vaste tijden gaan we gezamenlijk ontbijten, lunchen of avondeten. Uw familieleden mogen natuurlijk ook meekoken en mee-eten.

Kleinschalige woongroepen

Vergeten Landleven bestaat uit twee aaneengeschakelde groepswoningen. Iedere woning beschikt over acht appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer met open keuken en bijkeuken. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Kleinschalige woongroepen Vergeten Landleven

Zorg in de laatste levensfase

Alle zorgfaciliteiten zijn aanwezig bij Vergeten Landleven. Ook wanneer zware zorg of zorg in de laatste levensfase nodig is. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Zorg in de laatste levensfase Vergeten Landleven

Informatieblad

Vergeten Landleven

Groene Velden 161
8211BD Lelystad
0320 - 229 173
info@woonzorgflevoland.nl

Routeplanner OV-planner

Andere woonlocaties

Informatie & advies

Heeft u vragen over de zorg? Onze zorgadviseurs staan voor u klaar. klik op de onderstaande button en vul het formulier in. Uw vraag is onze zorg!

Klik hier voor zorgadvies

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8