Advies, Instructie en Voorlichting Lelystad

Geen directe zorgvraag, maar wel hulp gewenst? Wij geven u graag advies, instructies of voorlichting.

Heeft u nog geen duidelijke zorg- of hulpvraag, maar voelt u zich bijvoorbeeld niet meer veilig alleen thuis? Bent u eenzaam of op zoek naar mantelzorgondersteuning? Onze wijkverpleegkundige geeft vrijblijvend advies, instructie of voorlichting over diensten en mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis en brengt samen met u in kaart wat de zorgvraag inhoudt. Daarbij wordt allereerst gekeken naar uw eigen mogelijkheden en die van de mensen in uw omgeving.

U kunt onze wijkverpleging bereiken via uw huisarts of door contact op te nemen met Woonzorg Flevoland via: T. 0320-229 173 of via E. zorgadvies@woonzorgflevoland.nl

" Ik kan mijn zorgen goed met jullie delen, dat geeft een prettig en veilig gevoel"

Een mooi voorbeeld is de heer Ridderbos, bijna 90 jaar en al sinds lange tijd woonachtig in wooncentrum Bovenover. “Ik ken bijna iedereen hier en maak dagelijks een praatje met verschillende bewoners of ga even op de koffie”, zegt hij lachend.

Sinds de start van de wijkverpleegkundige zorg bij Woonzorg Flevoland, wordt elke vrijdag een koffie-uur verzorgd in het wooncentrum, om zo de stap naar de wijkverpleegkundige laagdrempelig te houden. Niet iedereen is meer in staat om zelfstandig de deur uit te gaan en naar het wekelijks koffie-uurtje te komen. De heer Ridderbos geeft op verzoek van medebewoners wekelijks signalen door  aan de wijkverpleegkundige. Zij gaat vervolgens op huisbezoek of maakt een afspraak waar dit gewenst is. “Ik kan mijn zorgen goed met jullie delen, dat geeft een prettig en veilig gevoel. Ik weet waar ik terecht kan als het noodzakelijk is.”

Andere diensten van Woonzorg Flevoland