Thuiszorg voor mensen met dementie

Bij Woonzorg Flevoland hebben wij veel aandacht voor dementie. Een speciaal team gespecialiseerd in dementiezorg is verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van onze klanten in Lelystad.

 

Het bijzondere van dit gespecialiseerde team is dat we alle zorgvragen vanuit één team leveren. Zo kunnen wij een compleet pakket aanbieden: verzorging en verpleging, hulp bij het huishouden, dagbesteding, dagbehandeling, consultatie aan de huisarts en andere behandelaars, warme maaltijden aan huis, vervoer, zorgalarmering en/of hulpmiddelen waarmee u toch uw boodschappen kunt doen zonder de weg kwijt te raken en mantelzorgondersteuning.

Zorg op maat voor mensen met dementie in Lelystad
Omdat mensen met dementie (psychogeriatrie = PG) vaak afhankelijk zijn van verschillende soorten zorg en dienstverlening werken wij met een professioneel team dat zich speciaal op deze zorg richt, het PG+ team. Onderdeel van het team is de wijkverpleegkundige en tevens casemanager dementie. Ook wanneer u nog geen zorg nodig heeft kan zij u in het beginstadium van dementie voorzien van praktische informatie. Wanneer zorg nodig is, kan er snel geschakeld worden.

Samen met de opnamemogelijkheden in onze locaties kunnen wij kortdurende- of crisiszorg leveren als dit nodig is. Kortom: maatwerk zodat u de zorg krijgt die nodig is!

Hoe kunt u gebruik maken van dementiezorg?
U kunt zich aanmelden via onze wijkverpleegkundige/casemanager dementie of onze zorgadviseurs. Zij gaan met u in gesprek om uw zorgvraag te vertalen naar een zorgarrangement en stemmen deze af met uw zorgverzekeraar. 

 

Thuiszorg voor mensen met dementie

Omdat leven met dementie op zichzelf al zwaar genoeg is, zijn onze zorg en diensten perfect op elkaar afgestemd. Wij vinden het dan ook belangrijk dat u iedere dag met dezelfde groep vertrouwde mensen te maken heeft.

Andere diensten van Woonzorg Flevoland