Ondersteuningsarrangementen

Soms lukt het niet meer om uw dagelijkse leven zo te organiseren zoals u gewend was. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het onderhouden van uw huishouden, het vinden van een zinvolle dagbesteding of het aangaan van sociale contacten. In dat geval kan een ondersteuningsarrangement voor u uitkomst bieden. Onze ondersteuning is gericht op mensen met cognitieve problemen, zoals bijvoorbeeld concentratieproblemen, niet-aangeboren hersenletsel, geheugenproblemen en dementie.

Het ondersteuningsarrangement van Woonzorg Flevoland
Binnen het ondersteuningsarrangement van Woonzorg Flevoland geven wij vorm en inhoud aan uw hulpvraag. Ons arrangement bestaat uit Huishoudelijke ondersteuning, Individuele begeleiding en Dagbesteding. Hoe het ondersteuningsarrangement eruit komt te zien, wordt in samenspraak met u afgesproken. Hierdoor zijn wij in staat onze ondersteuning volledig op uw behoeften af te stemmen en aan te passen waar nodig.

Hoe kom ik in aanmerking voor een ondersteuningsarrangement van Woonzorg Flevoland?
Wanneer u moeite ondervindt bij het organiseren van uw dagelijkse leven kunt u terecht bij het wijkteam. Het wijkteam is er voor u wanneer u vragen of problemen heeft waar u zelf niet uit komt. De wijkwerkers van het wijkteam vertegenwoordigen diverse zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk.

In gesprek met het wijkteam wordt er met u gekeken waar u ondersteuning bij kunt gebruiken. Wat is uw hulpvraag? Waar redt u het niet meer alleen? De participatie adviseur bespreekt met u wie kan helpen en wat u zelf kunt doen. Heeft u professionele ondersteuning nodig, dan helpt de participatie adviseur u om met ons in contact te komen.

Met één van onze casemanagers maakt u duidelijke afspraken over welk hulp u krijgt, hoeveel en wanneer. De gemaakt afspraken worden voor u op papier gezet.

Meer informatie? Lees en print hier het informatieblad Ondersteuningsarrangementen Almere.

Locaties en contact

Wij bieden dagbesteding vanuit de volgende locaties:
Zorgresidence Reedewaard

Contact
Voor meer informatie over onze ondersteuningsarrangementen kunt u terecht bij
Woonzorg Flevoland - Zorgadvies
T. 036 52 56 820

Ondersteuningsarrangementen Almere

Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke ondersteuning
Als het huishouden u teveel en te zwaar wordt, kunnen onze huishoudelijk medewerkers in Almere een deel van deze werkzaamheden van u overnemen. Zij helpen u graag bij huishoudelijke taken zoals stofzuigen, dweilen of het schoonmaken van uw sanitair.

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding
Onze individuele begeleiders bieden ondersteuning op het gebied van uw welzijn en het organiseren van praktische zaken in het dagelijks leven. U kunt hierbij denken aan het aangaan en onderhouden van sociale contacten, het bijhouden van uw administratie, boodschappen doen en het ontlasten van de mantelzorger. Daarbij is ons uitgangspunt dat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven wonen en leven.

Dagbesteding

Dagbesteding
Heeft u behoefte aan sociale contacten of wilt u deel nemen aan activiteiten? Dan begeleiden wij u graag in verschillende vormen van dagbesteding in Almere. De dagbesteding biedt u een prettige invulling van de dag. Het is een mooie manier om met andere mensen in contact te komen en samen deel te nemen aan verschillende activiteiten.

Andere diensten van Woonzorg Flevoland