Zorgalarmering

 

U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in uw eigen omgeving. Maar dan wel graag met de zekerheid dat u hulp krijgt als u die plotseling nodig heeft. Die zekerheid biedt de zorgalarmering van Woonzorg Flevoland.


Zorgalarmering van Woonzorg Flevoland is voor iedereen die de zekerheid van hulp achter de hand wil hebben als de situatie hierom vraagt. Het geeft u en de mensen om u heen vaak een gerust en veilig gevoel.

Wat is zorgalarmering?
Met de alarmering kunt u in het geval van plotselinge of onverwachte situaties 24 uur per dag, 7 dagen in de week om hulp vragen. Met één druk op de knop kunt u een beroep doen op de hulp van uw familie, mantelzorg, buren of een professionele zorgmedewerker van Woonzorg Flevoland.

Hoe werkt zorgalarmering?
Wanneer u op de knop van uw hals- of polszender drukt, krijgt u direct contact met een medewerker van de zorgcentrale. Afhankelijk van uw abonnementsvorm neemt de zorgcentrale contact op met uw familie, mantelzorger, buren of de zorgmedewerkers van Woonzorg Flevoland. Als u kiest voor alarmopvolging door Woonzorg Flevoland is professionele hulp binnen 15 minuten bij u aanwezig.

Om aan uw wensen te kunnen voldoen, biedt Woonzorg Flevoland twee verschillende abonnementsvormen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen krijgt u advies over de abonnementsvorm die het beste bij u past. Wilt u ook zorgalarmering of wilt u meer informatie? Bel gerust ons één van onze zorgadviseurs of lees de brochure.

De Zorgriem; alarmering voor mensen met dementie
Voor mensen met dementie die graag hun eigen dingen willen blijven doen, zoals bijvoorbeeld elke dag brood halen of met de hond wandelen, hebben wij de Zorgriem. Dit is een klein apparaatje dat aan de broekriem bevestigd kan worden of in de handtas/broekzak gedaan kan worden. Daarmee kan uw familie of het thuiszorgteam altijd op de hoogte zijn van waar u zich bevindt. Zo kunt u uw eigen dingen blijven doen zonder dat uw familie zich ongerust hoeft te maken.

Meer informatie leest u in het Informatieblad Zorgalarmering.

 

Zorgalarmering

Met zorgalarmering zijn wij binnen 15 minuten bij u. Ook ’s nachts en in het weekend.

We hebben er bewust voor gekozen de zorgalarmering aan te schaffen

De heer en mevrouw Wijkel beiden de 90 gepasseerd wonen nog zelfstandig. Meneer krijgt twee keer per dag zorg. “Koken doet mijn vrouw zelf hoor” zegt hij, terwijl mevrouw in de keuken bezig is. “We hebben bewust gekozen om de zorgalarmering aan te schaffen. Het geeft net dat beetje extra zekerheid. Nu gaat het goed met me, maar ik ben ook erg ziek geweest en dan geeft een alarmering een veilig gevoel.” Meneer Wijkel vertelt: “Niet al te lang geleden werd een kennis van ons niet lekker bij ons op de bank. Door gebruik te maken van de zorgalarmering stonden er binnen vijf minuten twee verpleegkundigen om ons te helpen, dat is toch een fijn gevoel.”

Andere diensten van Woonzorg Flevoland