🠄 Terug naar overzicht

In de week tegen de eenzaamheid heeft Woonzorg Flevoland samen met Welzijn Lelystad een bakmiddag voor de klanten van Ondersteuning Thuis georganiseerd.  Tegen 11:00 gingen er 3 appeltaarten de oven in. Eén met rozijnen en twee zonder. Omdat de taarten ruim een uur moesten bakken, was er in de tussentijd een gezamenlijke lunch.

Even later vulde de geur van vers gebakken appeltaarten de ruimte. De taarten waren perfect en werden nog warm – met natuurlijk een mooie toef slagroom – door de klanten van Ondersteuning Thuis en de begeleiders opgegeten.

De klanten waren allemaal enthousiast over de activiteit. Er werd al geopperd om een proeverij te organiseren met verschillende internationale gerechten. Klinkt als een goed plan!

Eenzaamheid?

Eenzaamheid is een groeiend probleem. In Nederland geeft bijna de helft (47%) van de volwassenen aan eenzaam te zijn. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Een gemis aan hechte contacten, het niet hebben van een emotionele band. Eenzaamheid kan gepaard gaan met kenmerken als negatieve gevoelens, verdriet, angst, zinloosheid en zelfs lichamelijke klachten geven.

Samen tegen eenzaamheid? Wij zoeken maatjes!

Jij kan het verschil maken! De kleine dingen in het leven, kunnen zorgen voor het grote geluk. Even een potje schaken, een wandeling maken, een gezamenlijke lunch of samen een appeltaart bakken. Soms is het niet meer dan een uurtje. Voor jou waarschijnlijke een kleine investering, maar voor een ander van grote betekenis.

Benieuwd wat jij voor een ander kan betekenen? Klik dan op de onderstaande link!

Maatje of vrijwilliger bij Woonzorg Flevoland

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8