Update 7 oktober: aanpassing bezoekregeling en werkwijze persoonsbeschermende middelen

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen, is in regio Flevoland het risiconiveau per vrijdag 25 september verhoogd naar ‘zorgelijk’. Dit betekent dat er steeds meer besmette mensen zijn in de directe omgeving van onze woonzorglocaties. Er zijn vanuit de overheid nog geen specifieke maatregelen voor verpleeghuizen afgekondigd en gelukkig zijn er momenteel geen besmettingen geconstateerd binnen Woonzorg Flevoland. Toch zijn wij vanwege de ontwikkelingen extra alert. Om bewoners, naasten en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het virus, is de bezoekregeling voor alle locaties én het beleid rondom persoonsbeschermende middelen bij medewerkers, voorlopig weer aangescherpt.

Maximaal 2 bezoekers per bewoner
Met ingang van 29 september jl. stellen we een maximum van 2 vaste bezoekers per bewoner binnen alle locaties. Samen met de eerste contactpersoon beslist de bewoner welke twee bezoekers zij aanwijzen. De eerste contactpersoon wordt door middel van een brief op de hoogte gesteld. Door minder mensen in onze woonzorglocaties te ontvangen, hopen we iedereen beter te beschermen tegen een besmetting.

Naar buiten
Uiteraard begrijpen wij de behoefte om naar buiten te gaan, frisse lucht heeft iedereen nodig en is gezond. U kunt naar buiten mits u extra voorzichtig bent. De kans op besmetting buiten de deuren is namelijk groter dan enkele weken geleden. Daarom is het belangrijk dat bewoners de algemeen geldende regels in acht nemen en drukke plekken, zoals de supermarkt en het winkelcentrum, zoveel mogelijk vermijden.

Zorgmedewerkers
Om de zorg zo veilig mogelijk te verlenen, scherpen wij ook de werkprotocollen voor medewerkers aan. Zij doen er alles aan om goede zorg te bieden volgens de huidige richtlijnen en naar individuele wensen en behoeften te kijken. De maatregelen hebben ook impact op zorgmedewerkers, Woonzorg Flevoland ondersteunt hen hierin.

Alle actuele informatie op een rij 
Meer informatie over onze werkwijze in de woonzorglocaties en thuiszorg, leest u op de pagina Info Corona. Hier vindt u o.a. de actuele bezoekregeling, onze informatieflyer ‘wat als corona dichterbij komt’ en antwoorden op de veelgestelde vragen.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering