Bestuurder John Bos te gast bij Radio Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Iedere laatste zondag van de maand komt elk uur een gast op visite bij Joke Wolthuis, presentatrice van Radio Lelystad. Afgelopen zondag kreeg bestuurder John Bos de eer om een uitzending bij te wonen. Hij ging met Joke in gesprek over onze organisatie en thema’s uit de ouderenzorg.

John praatte in het radioprogramma ‘Op Visite’ met Joke over het werk dat onze zorgorganisatie in Lelystad doet. Joke sneed daarbij het thema ‘eenzaamheid’ aan, iets dat veel voorkomt onder ouderen. Woonzorg Flevoland ondersteunt bij het zo lang mogelijk thuis wonen en wil hierbij ook eenzaamheid tegengaan, legde John uit. Een goed voorbeeld daarvan zijn aanleunwoningen, waarbij ouderen nog zelfstandig wonen, maar de mogelijkheid hebben om bij een van onze locaties te eten of deel te nemen aan activiteiten. De nieuwe locatie bij de Lelycentre, ‘De Lely’, die eind dit jaar geopend wordt, krijgt ook dit karakter.

Oproep: vrijwilligers gezocht in Lelystad

“Er zijn nog altijd plaatsen in verpleegtehuizen nodig,” vertelt John. “We willen graag uitbreiden, om de wachtlijsten te verkorten. Hierbij krijgen we steun van de gemeente en daar zijn we heel blij mee. Maar we zijn er nog niet. En de vraag neemt toe, omdat mensen steeds ouder worden.” Joke wilde dan ook weten of er genoeg personeel en vrijwilligers zijn, waarop John een oproep deed. “Lijkt het je leuk om als vrijwilliger te helpen, dan ben je van harte welkom. Dat kan op één van onze locaties, bijvoorbeeld mee met wandelen of een spelletje doen, maar waar we nu ook veel aandacht voor hebben, juist in het kader van eenzaamheid zijn de ‘maatjes’. Eén op één contact met ouderen, bij hen thuis en om samen iets te ondernemen, zoals naar de winkel.”

Interview met John Bos terugluisteren

Luister het hele interview terug via Radio Lelystad, vanaf 7:45 min.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering