Beweegprogramma Sociaal Vitaal in Waterwijk en Boswijk Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Een sportieve samenwerking tussen Sportbedrijf Lelystad en 9 organisaties uit Lelystad, waaronder Woonzorg Flevoland, is half december bekrachtigd. Samen gaan we aan de slag met het beweegprogramma Sociaal Vitaal om de fysieke fitheid en weerbaarheid onder kwetsbare ouderen te verbeteren. Daarnaast is het verminderen van de eenzaamheid onder de groep een gezamenlijk streven. Het project wordt toegespitst op twee wijken in Lelystad en loopt tot mei 2022.

Deelnemers

Het eerste onderdeel van Sociaal Vitaal is een gratis fitheidstest. Aan deze test deden ruim 160 ouderen mee uit de Waterwijk en Boswijk. Daaruit kwamen 45 geschikte kandidaten. De jongste is 65 en de oudste is 85 jaar. Daarnaast nemen ook 20 cliënten van de thuiszorg deel aan het beweegprogramma. De ouderen die niet in aanmerking zijn gekomen, zijn niet met lege handen naar huis gegaan. Zij kregen beweegadvies op maat en hebben een overzicht van het overige beweegaanbod in de wijk ontvangen.

Veelzijdig beweegprogramma

Sociaal Vitaal is een veelzijdig programma dat wekelijks georganiseerd wordt in buurtcentrum De Waterbever. Het programma kent drie trainingen: de sociale vaardigheidstraining, weerbaarheidstraining en een zelfmanagementtraining. Ook worden er meerdere voorlichtingen aangeboden onder het genot van een kop koffie.

Partners

Sociaal Vitaal is een samenwerking tussen Sportbedrijf Lelystad, Woonzorg Flevoland, Welzijn Lelystad, gemeente Lelystad, TopFit Fysiotherapie, Icare, Centrada, Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties Lelystad, Stichting GALM en Stichting Lelystad Vitaal. Verder wordt het project mede mogelijk gemaakt door een succesvolle subsidieaanvraag van Stichting Lelystad Vitaal bij ZonMw, een organisatie die zich bezighoudt met gezondheidsonderzoek.

Ondertekening van het samenwerkingsconvenant voor Sociaal Vitaal door de negen organisaties.

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering