Bewoners keuren nieuw herfstmenu bij proeverij

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Een smaakvolle en leerzame generale repetitie voor de start van het herfstmenu

Bewoners van onze verpleeghuislocaties mee laten denken en luisteren naar hun wensen op het gebied van de voeding vinden we heel belangrijk. Dat deden we al, maar sinds onze nieuwe samenwerking met voedingsleverancier Distrivers is dit een onlosmakelijk gegeven bij het samenstellen van de menu’s. Het mee laten denken doen we sinds kort ook door middel van proeverijen voor de bewoners.

Onlangs vond de eerste proeverij plaats en bewoners konden tijdens het eten van het testmenu hun bevindingen delen met de medewerkers die hen deze dag van dienst waren. Zo werden er ongezouten meningen—zowel positief als opbouwende kritiek—gegeven over onder andere de gegrilde buikspek met oosterse kalfsjus, spitskoolstamppot, vis met kruidenkorst, cassavesoep of de notenballetjes.

Waar we bovenal heel blij mee waren, was dat er ruimte was voor een écht gesprek over eten en drinken. De bewoners hebben middels een enquête aangegeven over welke gerechten ze te spreken waren en welke nog voor verbetering vatbaar zijn. Op grond van deze terugkoppeling zijn de recepturen bijgeschaafd worden en zorgen deze, bij de officiële start van het herfstmenu op maandag 21 september, voor een nóg betere smaakervaring.

Herfstmenu week 1:

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering