Bezoekregeling woonzorglocaties voorlopig nog van kracht

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

In de laatste persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen werd een aantal versoepelingen aangekondigd; kinderen mogen met ingang van vandaag weer naar school, kappers en schoonheidsspecialisten mogen onder voorwaarden weer hun werk doen en ook het Openbaar Vervoer wordt langzaam weer opengesteld voor iedereen.

Bezoekregeling voorlopig nog van kracht

Woonzorg Flevoland is genoodzaakt de huidige maatregelen vooralsnog aan te houden. Dat betekent dat u nog niet op bezoek kunt bij onze woonzorglocaties. We begrijpen dat dit voor naasten teleurstellend is. Het ministerie heeft besloten om in elke veiligheidsregio een woonzorgcentrum aan te wijzen waar voorzichtig de bezoekregeling kan worden versoepeld bij wijze van experiment. Als dit goed verloopt, volgt de verruiming van de bezoekregeling ook voor andere verpleeghuizen. Woonzorg Flevoland heeft geen mogelijkheid gehad te kiezen voor deelname aan dit experiment.

De veiligheid en gezondheid van medewerkers, bewoners en naasten staat voorop. Zodra uit het onderzoek bij deze 25 centra in het land is gebleken hoe zo veilig en verantwoord mogelijk de bezoekregeling versoepeld kan worden, wordt dit bekend gemaakt vanuit het ministerie en zullen wij de nieuwe maatregelen opvolgen.

Hoewel we er veel aan doen om in deze moeilijke tijd op andere manieren contactmogelijkheden te bieden met bewoners, blijft het heel lastig om geduld op te brengen en te wachten op betere tijden. Wij begrijpen dat volledig maar waken over de veiligheid van onze bewoners en medewerkers, daarom laten wij geen bezoek toe totdat het ministerie ons dat weer toestaat.

Meer informatie of behoefte aan contact?

Heeft u algemene vragen over COVID-19 en hoe Woonzorg Flevoland hiermee omgaat, bel dan onze Woonzorg Flevoland coronalijn: 0320 229 225 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Woonzorg Flevoland heeft als extra ondersteuning voor familie en cliënten de Babbellijn geopend. Vrijwilligers zitten elke dag tussen 09.00 en 18.00 uur klaar voor een praatje: 0320 229 230.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8