Bouwbedrijf Van Wijnen helpt op ’t Landleven voor NL Doet

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

In het kader van de nationale vrijwilligersdag NL Doet, stak Bouwbedrijf Van Wijnen Lelystad vrijdag de handen uit de mouwen voor woonzorglocatie ’t Landleven in Lelystad. Twaalf medewerkers van Van Wijnen voerden diverse klussen uit op het terrein van verpleeghuislocatie ’t Landleven.

’t Landleven in Lelystad is een unieke woonzorglocatie op de Groene Velden in Lelystad. In de landelijke omgeving wonen mensen met dementie. In opdracht van Woonzorg Flevoland breidde Van Wijnen afgelopen jaar de locatie uit met veertien plekken tot dertig zorgappartementen. Die zijn hard nodig, want de polder vergrijst en verwacht wordt dat de vraag naar plekken in verpleeghuislocaties in de provincie het komende decennium fors toeneemt.

Kluswensenlijst
Van Wijnen en Woonzorg Flevoland hebben al meerdere positieve samenwerkingen achter de rug en dus viel de kluswensenlijst van ‘t Landleven in goede handen. De zorglocatie werd geholpen met onderhoud aan de belevingsgerichte tuin, een nieuwe verflaag op de paardenstal, gevelreiniging en een door Van Wijnen nieuw gemaakte containeropslag.  Bram Bergsma, facilitair manager bij Woonzorg Flevoland is vanzelfsprekend blij met de hulp: “Het is fantastisch dat Van Wijnen met zoveel medewerkers meedoet aan NL Doet en zich vrijwillig inzet bij Woonzorg Flevoland. En op deze zonnige lentedag was het echt “technisch weer” om lekker buiten aan de slag te gaan.”

Positieve bijdrage aan de samenleving
NL Doet zet landelijk de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de bouwen te steken. Michiel Terpstra, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad: “Collega’s van Van Wijnen Lelystad zetten zich jaarlijks tijdens NL Doet in voor sociaal maatschappelijke organisaties zoals Woonzorg Flevoland. We vinden het belangrijk om naast onze normale activiteiten een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving in Flevoland.”

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering