Cliënt meneer Leonora over het werk van de thuiszorg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Meneer Leonora (81) is cliënt van Linda Leeuwenhaag, verpleegkundige in de thuiszorg. Meneer Leonora heeft een herseninfarct gehad en is in huis gevallen. Linda en haar collega’s komen bij meneer Leonora voor zijn medicatie, zijn huid te inspecteren op wondjes en steunkousen aan te trekken.

“Daarnaast heeft ons bezoek ook een sociale functie,” vertelt Linda. “We vragen bijvoorbeeld of meneer Leonora heeft gegeten. Hij kan goed voor zichzelf zorgen, maar soms vergeet hij nog wel eens dingen.” Meneer Leonora: “Ik vergeet dingen, omdat ik geen zin heb om het te onthouden. Maar het is fijn dat ik zorg, begeleiding en structuur krijg.”

Meneer Leonora kent bijna het hele team, maar Linda komt het meest bij hem. “Haar zorg is heel goed. Linda is lief en ze doet alles voor me. Ik ben blij dat ik goed met haar kan praten en dat zij haar werk zo goed doet.” Meneer Leonora en Linda hebben een gedeelde passie waar ze het regelmatig over hebben, vertelt Linda. “Meneer Leonora komt van Curaçao, en we delen de liefde voor het eiland. Mijn schoonmoeder woont er namelijk ook, dus als meneer Leonora erover vertelt, weet ik precies over welke plekken hij het heeft.”

Meneer Leonora: “Door de zorg kan ik langer zelfstandig blijven wonen. Ik geef Linda dan ook een tien voor het werk wat ze doet. Ze komt altijd even bij me zitten om met me te kletsen. Ook al heeft ze haast, ze drinkt toch altijd een kopje koffie. Ja, als Linda komt ben ik blij.”

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering