Coördinator Vrijwilligersbeleid bij Omroep Flevoland

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Coördinator Vrijwilligersbeleid Greet was te gast bij Omroep Flevoland. Greet vertelde daar over het belang van de inzet van vrijwilligers.

De ouderenzorg staat voor uitdagingen en verandering is nodig om mensen langer veilig thuis te laten wonen, samen te blijven zorgen en om werkplezier te behouden. De inzet van familie, mantelzorgers, vrijwilligers en andere mensen in het netwerk van bewoners en cliënten is hierbij van groot belang. Samen moeten we investeren in een goede en gelijkwaardige samenwerking met deze groeiende groep informele zorgverleners.

Greet vertelde dat er steeds meer vrijwilligers nodig zijn. Oud én jong. “We willen juist een mengeling van oudere en jonge vrijwilligers. Juist die mix is zo leuk. Jongeren leren een hoop van de ouderen.”

Maatje worden
Vrijwilligers kunnen maatje worden van een cliënt, in de wijk of in een van de zorglocaties. “Maar als vrijwilligers kun je ook ondersteuning bieden bij activiteiten, zoals meehelpen bij creatieve activiteiten als schilderen.” vertelt Greet. Hoeveel tijd het vrijwilligerswerk kost, bepaalt de vrijwilliger zelf. Dat kan 1 uur in de week zijn, maar ook 3 of 4 keer per week.

Ook vrijwilliger worden voor Woonzorg Flevoland? Neem contact op met Greet via gkoelewijn@woonzorgflevoland.nl of 06-58084867.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering