Coronavaccinatie bewoners verpleeghuizen gestart

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland is vandaag, 27 januari 2021, gestart met het vaccineren tegen het coronavirus van de bewoners in de verpleeghuizen. In drie dagen tijd krijgen alle bewoners die toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie, hun eerste prik. Het gaat om bewoners in de Hanzeborg, De Uiterton, ’t Landleven, De Bolder in Lelystad en het Eerstelijnsverblijf in Almere. “Een mijlpaal. Wij zijn ontzettend blij,” vertelt Liselotte Klijn, Directeur Wonen en Zorg van Woonzorg Flevoland.

Sinds 15 januari kunnen zorgmedewerkers van de verpleeghuizen zich laten vaccineren. Hiermee wordt gebouwd aan een beschermende ring rondom kwetsbare ouderen. In de tussentijd begon Woonzorg Flevoland met de voorbereidingen van de vaccinatie van bewoners in de verpleeghuizen. Met als doel om, zodra het vaccin beschikbaar is, te starten met vaccinatie. “Het afgelopen jaar is voor onze bewoners en hun familie en onze zorgmedewerkers bijzonder zwaar geweest,” vertelt Liselotte Klijn, “de angst om ziek te worden, de ingrijpende beperkingen voor bezoek en de maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden. En niet te vergeten, de enorme werkdruk voor onze zorgmedewerkers, waar ik enorm trots op ben. Het coronavaccin is een eerste stap naar terugkeer naar een leven waarin we zonder gevaar op besmetting weer kunnen leven en werken. Dat is enorm waardevol.”

De vaccinatie tegen het coronavirus is een mijlpaal. Om dit met elkaar te vieren worden voor de bewoners ‘prikkerige’ (en gezellige) activiteiten georganiseerd. Medio februari volgt de tweede vaccinatie. Nog een week later is de bescherming effectief. Dit betekent niet dat er geen beschermende maatregelen meer zullen zijn. Liselotte Klijn: “Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Mondkapjes en anderhalve meter afstand blijven voorlopig echt nog nodig. Dat heeft te maken met de vaccinatiegraad in Nederland. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te beter de bescherming. Maar de eerste stap is nu gezet!”

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering