Cradle in gebruik genomen in de Uiterton

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Cradle in gebruik genomen in de Uiterton

De bewoners van Kleinschalig wonen in De Uiterton hebben afgelopen week kennis mogen maken met de CRDL (Cradle). De CRDL maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie – zoals mensen met dementie. Met de CRDL kan Woonzorg Flevoland de bewoners en hun familie het komende jaar mooie en waardevolle contactmomenten bezorgen.

Een jaar lang gratis gebruik maken van de Cradle

De Uiterton mag de Cradle een jaar lang gratis gebruiken naar aanleiding van een win-actie die in het teken stond van het doorbreken van eenzaamheid door het geven van persoonlijke aandacht. De afdeling Kleinschalig Wonen in De Uiterton stuurde een mooie foto in en won daarmee het interactieve zorginstrument dat aanraking vertaalt naar geluid.

Tijdens de uitreiking is de CRDL meteen uitgeprobeerd door een aantal bewoners en hun naasten. De reacties waren heel mooi. ‘Er verschenen lachen op gezichten en je kon zien dat de bewoners door de CRDL helemaal opleefden,’ aldus Simone van Werven, Verzorgende IG Kleinschalig Wonen. Simone: ‘We zijn ontzettend blij dat we de CRDL een jaar lang mogen gebruiken op onze afdeling, omdat het goed aansluit bij de belevingsgerichte zorg aan onze bewoners. De CRDL is een prachtige uitvinding en een aanwinst in de zorg voor mensen met dementie’.

Wat is de Cradle?

De CRDL is een relatief nieuw instrument dat op een mooie en wonderbaarlijke wijze helpt om contact te maken met een naaste of bewoner met dementie. Dit gebeurt als je elkaar en het instrument aanraakt. De CRDL brengt 25 verschillende geluiden ten gehore. Het zijn herkenbare geluiden (geluiden uit o.a. de natuur, de stad, het huishouden en van muziekinstrumenten) die veranderen als je elkaar op verschillende manieren aanraakt. De CRDL kan zowel 1-op-1 als in een groep worden gebruikt. Mensen kunnen de kring uitbreiden als schakels in een ketting.

Cradle

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8