Dagbesteding Woonzorg Flevoland breidt opnieuw uit

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Er wordt veel gelachen, het is altijd vrolijk versierd en het activiteitenprogramma wordt met zorg en creativiteit samengesteld. Dit kenmerkt de Buizerd, onze nieuwe dagbestedingslocatie in Lelystad. Hiermee creëert Woonzorg Flevoland wederom een verbindende plek in de wijk voor mensen met dementie én omwonenden.

Eenzaamheid verminderen

In de Buizerd in de wijk Tjalk is in korte tijd al een gezellige sfeer ontstaan. Hier komen ouderen met een indicatie (beginnende) dementie samen onder begeleiding van zorgprofessionals van Woonzorg Flevoland. Omwonenden kunnen vrijblijvend aansluiten. Voor allen geldt; samenzijn met anderen, nieuwe prikkels ervaren, een plezierige dag beleven en daardoor hopelijk minder eenzame gevoelens ervaren. “En dat is onder andere waarom we hier zijn”, stelt dagbestedingsbegeleider Joyce. “Hier bieden we persoonlijke aandacht en creëren we met elkaar een fijne omgeving. Je merkt dat mensen genieten van het contact, elkaar helpen en alweer uitkijken naar volgende week. Het is heerlijk om daar deel van uit te mogen maken”.

Gevarieerd activiteitenaanbod

Net als op onze andere dagbestedingslocaties, wordt het activiteitenaanbod van de Buizerd zoveel mogelijk afgestemd op wensen en behoeften van deelnemers. Zo werd februari gevuld met stoelyoga, biljart, een Valentijnslunch, hersentrainingen, creatieve activiteiten en een imker vertelde gepassioneerd over zijn bijenteelt.

“Afgelopen periode stond op de Buizerd in het teken van kennismaking met alle deelnemers. We ontdekten hun levensverhaal en de dingen waar zij vroeger plezier aan beleefden. Zo is een van de deelnemers altijd coupeur geweest. Bij ons kan hij weer genieten van het werken met de naaimachine. En Hans is gek op de biljarttafel, hij heeft vroeger heel wat potjes gespeeld”, vertelt dagbestedingsbegeleider Joyce enthousiast en trots.

dagbesteding dementie

Contact met naasten

Bij de intake voor dagbesteding is een casemanager dementie betrokken die met de deelnemer en zijn of haar naaste(n) in gesprek gaat. Joyce legt uit: “het contact met partners, mantelzorgers en familie is voor ons heel belangrijk. Met elkaar stemmen we de invulling van dagbesteding af en blijven we in contact over het welbevinden van hun naaste. Samen houden we vinger aan de pols. En we delen via een nieuwsbrief foto’s van de activiteiten met het thuisfront. Zo nemen we hen mee in de belevingen van hun naaste op onze dagbesteding”.

Welkome uitbreiding

Woonzorg Flevoland biedt dagbesteding op verschillende locaties in Almere en Lelystad. Het draagt bij aan de mentale en fysieke gezondheid van mensen met een psychogeriatrische zorgvraag zoals dementie. Een breder aanbod van dagbestedingslocaties zorgt voor betere aansluiting bij wensen en behoeften in de wijk. Vorig jaar breidden we uit met dagbesteding Dukdalf in Lelystad en Jeugdland in Almere. In 2024 worden meer locaties verwacht.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dagbesteding bij Woonzorg Flevoland? Onze zorgadviseurs helpen u graag verder. Klik hier voor contactmogelijkheden.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering