Danspaleis brengt vreugde bij dagbesteding de Verbinding in Almere

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Muziek is een magisch middel om mensen bij elkaar te brengen, ouderen in beweging te krijgen en eenzame gevoelens te verminderen. En dat was precies het doel van het Danspaleis-feest op dagbestedingslocatie de Verbinding in Almere. Zo’n 50 bezoekers van respectabele leeftijd dansten samen op oude krakers van de sterren van weleer.

Met een plaatsjesdraaier en uniek decor toverde het Danspaleis de dagbesteding in Almere Buiten om tot feestlocatie. Met hun warme gastvrijheid en aanmoediging kregen de gastheren en -vrouwen iedereen in beweging, waardoor de mensen een zorgeloze middag op de dansvloer beleefden. Van meezingers tot tranentrekkers, van Merengue tot Engelse wals en van polonaise tot Rock ’n Roll; iedereen werd getrakteerd op zijn of haar favorieten. “Heb je het gezien? 80 jaar en een paar uur op de dansvloer, ik houd er nog steeds van hoor”, zei een van de dagbesteding deelnemers na afloop.

Positieve impact

Het bedenken en begeleiden van stimulerende dagbestedingsactiviteiten voor mensen met dementie, is een van de drijfveren van Woonzorg Flevoland. Samen muziek beleven is een activiteit met positieve impact op het welbevinden van deze doelgroep. En daarom schakelde Woonzorg Flevoland het Danspaleis in voor een onvergetelijke dansmiddag voor dagbestedingsdeelnemers én omwonenden in de wijk.

“Ouderen zijn veelal opgegroeid met live contact en dat valt grotendeels weg wanneer je te maken krijgt met dementie. Op onze dagbestedingslocaties stimuleren we sociaal contact en zorgen we met een breed aanbod aan activiteiten voor het mentale en fysieke welzijn van deelnemers. Het Danspaleis heeft hier groots aan bijgedragen met een fantastische dansmiddag”, aldus collega Lennart Hess, teamleider dagbesteding.

Tankstation van levensvreugde

Al meerdere malen haalde Het Danspaleis de media met haar unieke formule waarmee ze dans en muziek verspreiden onder ouderen in de samenleving. Het wordt niet voor niets het ‘tankstation van levensvreugde’ genoemd; mensen keren opgeladen terug naar huis na een middag met het Danspaleis.

Oprichtster en creatief directeur Suna Duijf, vertelt over de waarde van het Danspaleis: “je wereld wordt steeds kleiner als je ouder wordt. Met plaatjes van vroeger probeer ik deuren naar buiten weer open te zetten. Ouderen dansen met elkaar, met familie, met dansende vrijwilligers, buurtbewoners en personeel; ze hebben plezier. Er ontstaat een sfeer waarin vriendschappen kunnen worden gesloten en mensen troost bij elkaar vinden. Dat is de kracht van muziek.”

Dagbesteding Dementie Danspaleis

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering