Dementheek Lelystad organiseert informatiemarkt in FlevoMeer Bibliotheek

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Op dinsdag 15 november organiseert Dementheek Lelystad een informatiemarkt in de FlevoMeer Bibliotheek. Kom kennis maken met een diversiteit aan hulpmiddelen die de leefomgeving van mensen met dementie kunnen verbeteren. De markt is gratis te bezoeken en start om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur.

Hulpmiddelen voor een stimulerende leefomgeving
Een leefomgeving die aangepast is aan het beschadigde brein van mensen met dementie neemt veel stress weg. Wanneer zij de omgeving intuïtief kunnen begrijpen, kunnen zij veel langer normaal functioneren en verhoogt dat het gevoel van welzijn. Om kennis te maken met een diversiteit aan hulpmiddelen die deze leefomgeving kunnen stimuleren, zal dementie-winkel.nl aanwezig zijn om een groot scala aan hulpmiddelen te demonstreren.

Dementheek Lelystad
Informatie-, advies- en uitleencentrum voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en hun omgeving. Naast informatie en advies biedt het uitleencentrum hulpmiddelen en producten aan die bijdragen aan een zinvolle daginvulling. Het bereikbaar maken van deze hulpmiddelen kan helpen bij het vergroten van draagkracht van de mantelzorgers. De informatiemarkt is bedoeld om met name deze hulpmiddelen meer onder de aandacht te brengen.

Naast de aanwezige hulpmiddelen zijn er ook vrijwilligers van de Dementheek Lelystad aanwezig om een goed gesprek over dementie aan te gaan en vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie op www.dementheeklelystad.nl

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering