Diabetesverpleegkundige bij Omroep Flevoland

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Diabetesverpleegkundige Nicole Versteeg was donderdag 9 november te gast bij Omroep Flevoland. Nicole vertelde daar over de Diabetesweek van Woonzorg Flevoland.  

In de week van Wereld Diabetesdag (14 november) krijgt iedereen de kans om op een laagdrempelige manier een glucose- en bloeddrukmeting te doen in Almere en Lelystad. Zo gaan we preventief te werk om onnodige gezondheidsrisico’s te voorkomen. 

Diabetes is een veelvoorkomende ziekte die veel mensen in Nederland treft. Ook op woonzorglocaties en cliënten in de wijk van Woonzorg Flevoland komt regelmatig voor dat iemand hulp nodig heeft om hun diabetes onder controle te houden. Nicole gebruikte het moment bij Omroep Flevoland om aandacht te geven aan de Diabetesweek van Woonzorg Flevoland: “We hebben 1,2 miljoen mensen in Nederland die al weten dat ze een vorm van diabetes hebben. Daarentegen zijn er waarschijnlijk honderdduizend die het niet weten van zichzelf. Die mensen willen we boven tafel krijgen.” 

Wilt u een gratis glucose- en bloedrukmeting doen? Bekijk dan de tijden en locaties voor deze metingen en kom langs. 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering