Doe- en Kijkdag 2020: Woonzorg Flevoland en de Gezondheidfabriek demonstreren zorginnovaties!

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

In 2020 start Woonzorg Flevoland een innovatief samenwerkingsproject: ‘eHealth Gebruikers Gilde’. Binnen dit project is onze organisatie één van de twee zogenaamde ‘living lab’s’. In samenwerking met de Gezondheidfabriek, een open leer-werkplaats voor zorginnovatieprojecten in zorg en welzijn, worden verschillende innovaties getest op het eerstelijnsverblijf van De Uiterton. Verpleegkundigen, verzorgenden en specialisten maken kennis met innovatieve zorgtools en worden begeleid in het gebruik hiervan. De innovaties mogen ook mee naar huis, zo is de thuiszorg ook actief betrokken bij dit project.

Het doel? Voorbereiden op de toekomst waarin extra ondersteuning van zorgmedewerkers en het behoud van zelfstandigheid van ouderen nog belangrijker worden. Naast het testen van de zorghulpmiddelen wordt onderzocht waar het zorgpersoneel tegenaan loopt bij het implementeren ervan binnen hun werkzaamheden.

Op zaterdag 21 maart a.s. (11-15 uur) worden een aantal innovaties gedemonstreerd tijdens de Doe- en Kijkdag in het Stadhuis in Lelystad (georganiseerd door CMO Flevoland). Op deze informatiemarkt kunnen inwoners van Lelystad zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van zorg- en welzijn in de breedste zin van het woord. De toegang is gratis.

Naast het eHealth-project bieden wij ook informatie over onze zorgdiensten en is de Dementheek vertegenwoordigd.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering