Extra handen in de zorg zijn welkom!

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

Op dit moment kan gelukkig alle zorg in de verpleeghuizen en thuiszorg van Woonzorg Flevoland nog geleverd worden. Maar het is belangrijk een mogelijk personeelstekort in deze coronatijd voor te zijn en daar doen we alles aan. Omroep Flevoland sprak hierover met bestuurssecretaris Annemieke Verburg en HR-manager Menno Heukels. 

Tijdens de eerste golf lukte het Woonzorg Flevoland de roosters rond te krijgen dankzij de inzet van andere zorgmedewerkers die extra diensten draaien. Door de tweede coronagolf, maar ook door het griepseizoen, zitten er op dit moment veel medewerkers ziek thuis. En in het geval van een coronatest, zijn zij in afwachting van de uitslag. Werken kan dan niet en dat zorgt voor uitdagingen in het rooster.

Mocht het tijdens deze tweede golf niet lukken genoeg medewerkers op de werkvloer in te zetten, dan moeten we wellicht kijken naar het afschalen van zorgmomenten. Maar dit is een noodscenario en proberen we te voorkomen. We streven ernaar het met eigen mensen rond te krijgen en roepen oud zorgmedewerkers op om tijdelijk bij te springen. Dit zijn vakbekwame mensen die bijvoorbeeld gepensioneerd zijn of ergens tijdens hun loopbaan een andere weg hebben gekozen. De campagne ‘Extra handen voor de zorg’ heeft al veel oud-zorgmedewerkers kunnen plaatsen bij zorgorganisaties in heel Nederland.

Luister het interview met Woonzorg Flevoland terug bij Omroep Flevoland.

Aan alle oud-zorgmedewerkers: extra handen zijn welkom!

Heb jij ooit een bijdrage aan de zorg geleverd en wil jij je inzetten tijdens Corona? Ben je een (voormalig) verpleegkundige, verzorgende of oud-zorgverlener, met of zonder BIG-registratie? Dan gaan we graag met jou in gesprek om te kijken waar jouw hulp en kennis het meest nodig is.

Meld je dan aan via onze website Werken Bij Woonzorg Flevoland. Je bent welkom!

 

 

 

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPati├źntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering