Extra handen in de zorg: meld je aan!

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland kan, ondanks de corona ontwikkelingen, nog steeds volledige zorg bieden in de verpleeghuizen en thuiszorg. Maar we blijven alert op mogelijk personeelstekort in deze ingewikkelde tijd. Omroep Flevoland sprak hierover met bestuurssecretaris Annemieke Verburg en HR-manager Menno Heukels. Luister het interview hier terug. 

Tijdens de eerste golf lukte het ons de roosters rond te krijgen dankzij de inzet van andere zorgmedewerkers die extra diensten draaiden. Door de tweede coronagolf, maar ook door het griepseizoen, zitten er op dit moment veel medewerkers ziek thuis. En in het geval van een coronatest, zijn zij in afwachting van de uitslag. Werken kan dan niet en dat zorgt voor uitdagingen in het rooster.

Mocht het tijdens deze tweede golf niet lukken genoeg medewerkers op de werkvloer in te zetten, dan moeten we wellicht kijken naar het afschalen van zorgmomenten. Maar dit is een noodscenario en proberen we te voorkomen. We streven ernaar het met eigen mensen rond te krijgen en roepen oud zorgmedewerkers op om tijdelijk bij te springen. Dit zijn vakbekwame mensen die bijvoorbeeld gepensioneerd zijn of ergens tijdens hun loopbaan een andere weg hebben gekozen. De landelijke campagne ‘Extra handen voor de zorg’ heeft al veel oud-zorgmedewerkers kunnen plaatsen bij zorgorganisaties in heel Nederland.

Ervaring in de zorg?

Heb jij ooit een bijdrage aan de zorg geleverd en wil jij je inzetten tijdens Corona? Ben je een (voormalig) verpleegkundige, verzorgende of oud-zorgverlener, met of zonder BIG-registratie? Dan gaan we graag met jou in gesprek om te kijken waar jouw hulp en kennis het meest nodig is.

Geen ervaring?

Ook dan komen we graag alvast met je in contact, mocht extra hulp binnen Woonzorg Flevoland nodig zijn.

Jij kan met jouw hart voor de zorg een steentje bijdragen door:
– Een praatje te maken met de ouderen om de eenzaamheid tegen te gaan;
– Een kopje koffie te drinken met de bewoners;
– Gasten te ontvangen en uitleg te geven wat er wel en niet mogelijk is in deze coronaperiode;
– Te assisteren bij dagelijkse taken waarbij de bewoners hulp nodig hebben;
– Te assisteren bij het avondeten en begeleiden bij recreatieve bezigheden.

Laat je gegevens achter!

Klik op de onderstaande button die voor jou van toepassing is. Je komt dan op de vacaturepagina. Klik op de knop direct solliciteren en laat je gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering