Feestelijk startsein uitbreiding Hanzeborg: 40 nieuwe zorgappartementen in aantocht

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Met een gezamenlijke ferme druk op de confettiknop gaven burgemeester Mieke Baltus, Hanzeborg bewoner de heer Rooke en kinderen van kinderdagverblijf Hanzepret, het feestelijke startsein voor de uitbreiding van woonzorglocatie Hanzeborg. Aan de kant van Lelystad Centraal Station worden 40 nieuwe zorgappartementen voor mensen met dementie gerealiseerd. 

Maatschappelijke opgave
Door de demografische samenstelling van Flevoland verdubbelt het aantal ouderen de komende jaren. Hiermee vergrijst de samenleving en neemt de huisvestings- én zorgvraag toe. Burgemeester Mieke Baltus: “Het is belangrijk dat we in Lelystad goed blijven aansluiten bij de wensen uit de samenleving. Hier past ook de zorg voor mensen met dementie bij. Ik ben dan ook blij dat woonzorgcentrum Hanzeborg gaat uitbreiden. Dit is nodig om bij te kunnen blijven dragen aan de zorgvraag in Lelystad en omgeving.”

De bouw wordt uitgevoerd door Salverda Bouw, in opdracht van woningcorporatie Centrada. Volgend jaar zomer wordt de aanbouw opgeleverd waar vanaf augustus 2023 bewoners hun intrek kunnen nemen.

Feestelijk moment 
Vanaf een nieuw terras naast de entree van Hanzeborg, aanschouwden bewoners en andere genodigden het aftelmoment naar de druk op de knop. Vier kinderen van het in Hanzeborg gevestigde kinderdagverblijf Hanzepret leverden een bijdrage aan dit moment. Met oranje bouwhesjes aan en hamertjes in de hand, sloegen zij symbolisch paaltjes in het zand. De kleine bouwers deden het goed, een mooi moment met jong en oud bij elkaar.

Hanzeborg
In 2010 opende Hanzeborg de deuren. Een multifunctioneel gebouw met een wijkfunctie en faciliteiten als een kinderdagverblijf, een kapper, pedicure, een zwembad en een Grand-Café. Woonzorglocatie Hanzeborg wordt nu uitgebreid met een nieuwe vleugel. “Woonzorg Flevoland vindt het belangrijk dat mensen kunnen wonen op de plek die bij hen past met de beste zorg. Dat vraagt een divers aanbod van woonvormen die mogelijkheden bieden voor passende zorg. Wij zien ouderenzorg als integraal onderdeel in de wijk, waarbij onze voorzieningen er voor elke wijkbewoner zijn,” legt John Bos voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Flevoland uit. “Hanzeborg is hier een mooi voorbeeld van. Naar de toekomst toe willen wij nog meer inzetten op wijken die dementievriendelijk en seniorproof zijn, waarbij onze woonzorgcentra – als Hanzeborg – of onze thuiszorg een centrale functie hebben voor de wijkbewoners. Hiermee kunnen we de ouderen en hun mantelzorgers ondersteunen.”

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering