Feestelijke afsluiting ‘Muziek in de Polder’

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Lelystad, 3 juli 2023 – Na twee jaar samen zingen onder begeleiding van enthousiaste dirigenten, dagbestedingscoaches, vrijwilligers en jongeren, schitterden bewoners van woonzorglocaties Hanzeborg en De Uiterton nog één keer op het grote podium van De Kubus. Dit markeerde een feestelijke afsluiting van een bijzonder muzikaal project.

Zaterdag 1 juli jl. was het zover; de uitvoeringen waar al maanden naar uitgekeken werd door de bewonerskoren van locaties Hanzeborg en De Uiterton, evenals iedereen die betrokken is geweest bij Muziek in de Polder. Het publiek, bestaande uit familie, naasten en andere bezoekers, zong volop mee met klassiekers als “Can’t Help Falling in Love”, “Yesterday”, “Aan de Amsterdamse grachten” en “Droomland”.

Verbinding

Kubus en Woonzorg Flevoland hebben samengewerkt aan het tweejarige project ‘Muziek in de Polder’, waarvoor zij subsidie kregen van Het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het samen maken van muziek wordt door ouderen als zeer plezierig ervaren. Het zorgt voor gezelligheid, samenhorigheid en vermindert gevoelens van eenzaamheid.

Vanaf de start in 2021 heeft het gezamenlijk muziek maken gezorgd voor verbinding, zowel tussen de zingende bewoners, dirigenten van Kubus, vrijwillige muzikanten als jongeren van Challenge up, die de bewoners begeleidden tijdens repetities en optredens. Jong en oud kwam ook samen op het podium; kinderen van basisschool de Laetare leverden hun eigen muzikale bijdrage tijdens de eindoptredens op 1 juli.

Trots

Barteld Oppers, manager gastvrijheid en welzijn bij Woonzorg Flevoland, kijkt als projectleider met trots terug op Muziek in de Polder: “We zijn dankbaar dat we dit mogelijk konden maken door subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Muziek heeft de kracht om mensen samen te brengen en emoties te uiten die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn. We zijn ontzettend trots op de deelnemende bewoners en de inzet en toewijding van alle betrokkenen en vrijwilligers gedurende de afgelopen twee jaar.”

Vervolg

De optredens worden gezien als afsluiting van het project. Woonzorg Flevoland denkt na over het vervolgen van dergelijke muzikale activiteiten in samenwerking met Kubus. Want samen muziek maken is een begrip geworden en eigenlijk niet meer weg te denken uit het dagbestedingsaanbod voor bewoners en omwonenden.

Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Kunstlink Flevoland.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering