Filmtheater special over dementie (30 okt)

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Vandaag is het Wereld Alzheimerdag. De regionale afdelingen van Alzheimer Nederland vragen jaarlijks op 21 september extra aandacht voor het onderwerp dementie. Een goed moment voor Woonzorg Flevoland om een bijzondere filmavond hierover aan te kondigen: ‘Dementie in de film’ op maandag 30 oktober. 

Filmtheater Lelystad organiseert deze inspirerende avond om aan de hand van verschillende filmfragmenten met elkaar in gesprek te gaan over dementie. Filmwetenschapper Rudi de Boer is gespreksleider en Woonzorg Flevoland levert een bijdrage met een aanwezige dementie-deskundige die ingaat op vragen en opmerkingen van bezoekers.

Praktische informatie

‘Dementie in de film’ wordt georganiseerd voor iedereen in Lelystad en omstreken die zich betrokken voelt bij dit onderwerp. Op welke manier dan ook.

Bekijk de flyer ‘dementie in de film’ van filmtheater Lelystad voor alle informatie (klik op de afbeelding):

.

Over Alzheimer Nederland – voor een toekomst zonder dementie

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Tegen deze hersenziekte is op dit moment nog geen medicijn beschikbaar. Daarom is er veel onderzoek nodig. Door meer onderzoek wil Alzheimer Nederland een toekomst zónder en een beter leven mét dementie dichterbij brengen. Landelijk en regionaal bieden zij hulp en advies en vragen ze aandacht voor dit onderwerp via verschillende acties. Klik hier voor informatie over de stichting én Wereld Alzheimerdag.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering