Flevoland beleeft landelijke primeur met AV-zorg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Woonzorg Flevoland gaat als eerste zorgorganisatie in Nederland Academische Verpleeg(t)huiszorg (AV-zorg) bieden. Woonzorgcentrum Hanzeborg in Lelystad heeft de primeur, daarna volgt Woonzorgcentrum De Uiterton. Vandaag hebben de betrokken partijen, in het bijzijn van gedeputeerde Jop Fackeldey, het contract ondertekend. Door deze samenwerking is Flevoland de eerste provincie die werkt met AV-zorg. Het doel: werken en leren vanuit de wensen en behoeften van de cliënten.

Bij AV-zorg gaat het vooral om dagelijkse zorg, zoals hulp bij het wassen, aankleden, eten en naar bed gaan. Bij deze basiszorg zijn onder meer de manier en het tijdstip waarop de zorg gegeven wordt voor cliënten enorm van belang. AV-zorg is persoonsgerichte en informatiegestuurde zorg. Door AV-zorg kan de allerbeste (dagelijkse) zorg op maat gegeven worden. Zo wordt zorg verlenen nog leuker en waardevoller, met als resultaat: zeer tevreden cliënten en gemotiveerde medewerkers.

Mbo-studenten van Friese Poort en Landstede en Hbo-studenten van Windesheim zijn bij het initiatief betrokken. Bij AV-zorg gaat het om samen leren in de praktijk. Provincie Flevoland  ondersteunt de komende drie jaar dit Flevolandse project. Er wordt naar gestreefd dat in de toekomst elke zorgorganisatie in Nederland een locatie heeft die AV-zorg biedt. Wilt u meer weten over Academische Verpleeg(t)huiszorg, kijk dan op www.verpleegthuiszorg.nl

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8