Woonzorg Flevoland en Leonardo Hotel Lelystad verzorgen verwendag voor ouderen in Lelystad

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Dinsdag 4 juni transformeerde Leonardo Hotel Lelystad haar vergaderruimte naar een ontspanningsruimte voor ouderen in Lelystad. De bezoekers werden verwend met een haar- of beautybehandeling, het lakken van nagels en een hand- en armmassage.

Eenzaamheid onder ouderen is helaas een bekend gegeven. Naarmate men ouder wordt, verkleint de sociale kring. Mantelzorgers en het bezoek op een dagbesteding houden het sociale contact in stand. “Bij Woonzorg Flevoland zijn wij bewust van het belang van betrokken mantelzorgers en het contact met gelijkgestemden of generatiegenoten”, geeft communicatieadviseur Raoul de Mees aan. “Een verwendag is een mooie manier om eenzame ouderen met elkaar in contact te brengen.”

Samenwerking

Via Lelystadse Uitdaging, een organisatie die bedrijven en maatschappelijke organisaties matcht om een bijdrage te leveren aan de samenleving, kwamen Woonzorg Flevoland en Leonardo Hotel Lelystad met elkaar in contact.

Op de vraag om mee te willen werken aan een verwendag hoefde Claire van den Ham, General Manager Leonardo Hotel lelystad niet lang na te denken.
“Wij geloven in het ondersteunen van de lokale gemeenschap en het verbeteren van het welzijn van onze oudere inwoners. Door samen te werken met Woonzorg Flevoland, zorgen we ervoor dat deze dagen goed georganiseerd zijn en aansluiten bij de behoeften van de ouderen.

Woonzorg Flevoland heeft de expertise en de vertrouwde relatie met de doelgroep, waardoor onze gezamenlijke inspanningen een grotere, maatschappelijke impact hebben. Samen kunnen we bijdragen aan het creëren van onvergetelijke momenten en een gevoel van saamhorigheid in Lelystad.”

Vrijwilligers

Om een verwendag mogelijk te maken hebben wij een beroep gedaan op ons netwerk” vertelt Raoul. “De inzet van vrijwilligers is op een dergelijke dag enorm belangrijk. Zonder hen kon een groot aantal ouderen deze dag niet bijwonen. De vrijwilligers gaven massages en begeleidden bewoners uit onze woonzorglocatie Hanzeborg naar het hotel.”
Mevrouw Jansen, uitgenodigd door haar huishoudelijk ondersteuner, kreeg een handmassage van vrijwilliger Nico. “Geweldig dat dit georganiseerd wordt. Het voelt als een dagje uit. Ik ga zo ook nog mijn nagels laten lakken. Ik hoorde dat er op 1 oktober weer een verwendag is in het hotel. Ik ben dan weer van de partij”, klonk zij enthousiast.

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering