Indonesische zorgprofessionals aan de slag bij Woonzorg Flevoland

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Binnenkort beginnen 22 Indonesische zorgmedewerkers aan een meerjarig studie- en stagetraject bij Woonzorg Flevoland. Een win-win situatie voor Woonzorg Flevoland en deze gemotiveerde enthousiaste Indonesische studenten.  

Studie en stage

Voor de komst van de Indonesische zorgmedewerkers/studenten is Woonzorg Flevoland een samenwerking aangegaan met Yomema. Deze organisatie heeft als intermediair in Indonesië de zorgmedewerkers geselecteerd en de komst van hen naar Nederland begeleid. Goede huisvesting is een belangrijke voorwaarde. Deze is in goede samenwerking met enkele woningcorporaties in Almere en Lelystad tot stand gekomen. 
De Indonesische zorgmedewerkers hebben in hun vaderland al een zorgopleiding gevolgd. 
Met een studiebeurs van Avans+ krijgen de 22 zorgmedewerkers een maatwerkopleiding waarmee zij een internationaal erkend HBO-diploma (Bachelor of Nursing) kunnen bemachtigen. Voor hun studie biedt Woonzorg Flevoland hen een stageplaats op HBO-niveau. Daarnaast is het voor hen mogelijk om twee dagen aan de slag te gaan. 

Win-win-win

In Indonesië zijn er teveel verpleegkundigen. Veel goed opgeleide zorgmedewerkers kunnen daarom in Indonesië niet in hun vakgebied aan het werk. Voor Indonesië is dit programma interessant; met hun internationale studie investeren de Indonesische zorgmedewerkers in hun kennis en ervaring.  

“Het aantal ouderen dat zorg nodig heeft neemt fors toe, terwijl het aanbod van zorgmedewerkers schaars is. Als zorginstellingen vissen we allemaal in dezelfde vijver bij het werven van zorgpersoneel,” vertelt John Bos, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Flevoland. “Met de komst van onze Indonesische collega’s beschikt Woonzorg Flevoland de komende 4 tot 5 jaar over zeer gemotiveerde en opgeleide mensen. Het helpt ons bij het arbeidsmarktvraagstuk en we bieden prachtige ontwikkelkansen. En het geeft continuïteit. Dat is goed voor onze bewoners en cliënten. Het is een win-win-win: voor de zorgmedewerker, Indonesië en voor Woonzorg Flevoland.” 

Begeleiding

De zorgmedewerkers/studenten worden bij Woonzorg Flevoland goed begeleid bij hun studie en stage. “We hebben een mooi introductieprogramma voor hen samengesteld. Zij maken uitgebreid kennis met onze provincie en natuurlijk met Woonzorg Flevoland”, licht Bos toe. “Het is een nieuwe aanpak in de versterking van de ouderenzorg in Nederland. Een initiatief dat bij een succesvol verloop een vervolg zal krijgen.” Daarnaast blijft Woonzorg Flevoland inzetten op het werven van personeel uit de regio en het ontwikkelen van loopbaanpaden voor medewerkers. Ook richt Woonzorg Flevoland zich op technische innovaties om zorgmedewerkers te ondersteunen in hun werk. 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering