Intensivering inzet persoonsbeschermende middelen (PBM)

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Wij doen er met elkaar alles aan om de gezondheid van onze cliënten en collega’s te beschermen. Tot nu toe gebruikten we alleen PBM wanneer er sprake was van een verdenking van besmetting met corona, of wanneer was vastgesteld dat iemand besmet was met het virus. Hierin volgden we de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zij hebben de expertise om de juiste adviezen te geven op het gebied van beschermende maatregelen en middelen. Inmiddels hebben wij de inzet van PBM geïntensiveerd. Dit besluit wijkt nu nog af van het advies van het RIVM.

Wanneer persoonsbeschermende middelen
Collega’s die in de zorg op locatie werken, dragen vanaf nu een mondmasker als zij binnen 1,5 meter afstand van een cliënt zorg verlenen. Dit geldt bijvoorbeeld bij het wakker maken, wassen, aankleden etc. Op de zorgafdelingen van de locaties geldt verder dat één van de teamleden de hele dag een mondmasker draagt, zodat deze naast de geplande zorg, ook de ongeplande zorg kan bieden. De collega’s die in de thuissituatie persoonlijke verzorging geven, dragen altijd een masker.

Voldoende voorraad
De voorraad mondkapjes is verdeeld over de verschillende locaties en wijkposten van Woonzorg Flevoland. Deze voorraad is afgestemd op het aantal locaties en er is voldoende voorraad. Ook stellen we alles in het werk om onze voorraad PBM in het depot blijvend op peil te houden.

Meer informatie of behoefte aan contact?
Heeft u algemene vragen over COVID-19 en hoe Woonzorg Flevoland hiermee omgaat, bel dan onze Woonzorg Flevoland coronalijn: 0320 229 225 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur). Woonzorg Flevoland heeft als extra ondersteuning voor familie en cliënten de Babbellijn geopend. Vrijwilligers zitten elke dag tussen 09.00 en 18.00 uur klaar voor een praatje: 0320 229 230.

U kunt er op rekenen dat wij alles in het werk stellen om uw partner/naaste liefdevolle en professionele zorg te bieden. Voor ons allen is dit een zware tijd, maar samen komen we door deze moeilijke periode heen.

Meer lezen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Bent u tevreden met Woonzorg Flevoland?

Geef uw waardering zodat wij onze zorg
nog beter kunnen maken.

8