Kerstmarkt door leerlingen SG Rietlanden in De Hanzeborg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Zoveel mogelijk geld ophalen voor stichting ‘Jarige Job’, dat was het doel van de kerstmarkt die de leerlingen van scholengemeenschap SG Rietlanden uit Lelystad in woonzorgcentrum De Hanzeborg organiseerden. Stichting Jarige Job ondersteunt gezinnen die het niet zo breed hebben en geen middelen hebben om een verjaardagscadeau te kopen voor hun kinderen.

 Verschillende kraampjes vormden donderdag het decor voor de kerstmarkt in de hal van woonzorgcentrum De Hanzeborg van Woonzorg Flevoland. Tijdens de markt werd er lekker eten en drinken, van hartig tot zoetig, warm of koud en vanuit diverse culturen, verkocht en was het mogelijk om tegen een kleine vergoeding met de kerstman op de foto te gaan. Verder waren er kraampjes voor cosmetische handverzorging, scrubben met hand- en armmassage, nagels lakken en vijlen, visagie en make-up en haarverzorging en -styling.

Ook werd er een bingo gehouden en was er een plek voor gezelschapsspelletjes. Onder begeleiding van leerlingen werden er kerstkaarten gemaakt en tot slot is er een wensstation aanwezig waarin iedereen zijn wens voor een ander gratis kon achterlaten. Deze werden opgehangen, zodat iedereen deze kan lezen en er wat bij kan hangen. Alle stations werden bemand door derde- en vierdejaars leerlingen van de leerrichtingen Zorg en welzijn en Ondernemen.

Opbrengst naar het goede doel

Het geld dat met de kerstmarkt opgehaald wordt, gaat naar een goed doel, namelijk: ‘Stichting Jarige Job’. Stichting Jarige Job helpt kinderen in gezinnen die geen of niet genoeg geld hebben om hun verjaardag te vieren. Van de donaties krijgen deze kinderen een box ter waarde van € 35,-, om toch nog hun verjaardag te vieren en op school te trakteren. De leerlingen van SG Rietlanden hebben zelf dit goede doel uitgekozen.

Jong en oud voor een ander

Docent Sandy Vreeswerk vertelt over de motivatie voor deze markt: “Onze school wil graag iets voor een ander betekenen. Dit is een prachtig initiatief van de leerlingen, waarbij jong en oud zich inzet voor een ander. Vaak ontstaan uit de samenkomst tussen beide groepen de mooiste ontmoetingen. Daarbij geldt de kerstmarkt voor sommigen ook als een examen, en dan is examineren in een ‘werkelijke omgeving’ meer contextbepalend dan wanneer dit op school plaatsvindt. We werken graag samen met De Hanzeborg, omdat wij graag de kerst naar de ouderen toe willen brengen. Door de beperkte mobiliteit van de bewoners vallen er voor hen namelijk vaak uitjes af.”

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering