Keukenteam Woonzorg Flevoland wint derde prijs in Beste Menu van de Zorg 2018

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Het keukenteam van Woonzorg Flevoland heeft de derde prijs gewonnen in een wedstrijd om het Beste Menu van de Zorg 2018 te koken. 150 keukenteams deden mee aan de voorrondes en in de culinaire arena van de vakbeurs Zorgtotaal 2019 in Utrecht, nam het team het in de finale op tegen de teams van Rivas Zorggroep en het Flevoziekenhuis. Het waren enkele spannende uren voor de deelnemers.

Na verschillende voorrondes en twee interne testmomenten met een panel van bewoners en collega’s, brak op woensdag 13 maart het beslissende moment aan. Het speciaal voor deze wedstrijd samengestelde menu werd door de jury beoordeeld op onder andere originaliteit bij de doelgroep, toepasbaarheid in de zorg, kostprijs en voedingswaarden. De jury proefde en beoordeelde één regulier gerecht, één gerecht zonder toegevoegd zout en één met een afwijkende consistentie. De jury was onder de indruk van de smaken: “De bouillon van het voorgerecht van Woonzorg Flevoland had een heerlijke smaak, met een echte Oosterse indruk,” aldus jurylid meesterkok Sjaak Jobse.

Complimenten van Pierre Wind

De koks van Woonzorg Flevoland waren enorm trots en vereerd met deze plek. “Het was een ontzettend leuke ervaring en ik ben trots op het feit dat we dit met het gehele keukenteam van Woonzorg Flevoland bereikt hebben,” vertelt kok Menno Neefjes. Wedstrijdleider en televisiekok Pierre Wind roemde het nagerecht van het team: “De rijstepap met tutti frutti en Amaretto is ontzettend lekker en wat veel mensen niet weten is dat rijstepap heel moeilijk is om te maken, zeker voor tweehonderd mensen zoals in een zorglocatie.”

De kookwedstrijd het Beste Menu van de Zorg 2018/2019 is een initiatief van Distrivers en wordt mede mogelijk gemaakt door Campina en Bonduelle. Met deze jaarlijkse kookwedstrijd ‘het Beste Menu van de Zorg’ laat Distrivers zien dat kwalitatieve maaltijden met een beperkt budget in de zorg dagelijks haalbaar zijn. De hoofdprijs van € 5.000 en de titel ‘het Beste Menu van de Zorg’ ging naar Rivas Zorggroep. Daarnaast was er ook een geldprijs van € 1.000,- beschikbaar voor het beste dessert. Deze prijs ging naar Almeerse Flevoziekenhuis.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering