Maandag 1 april kick off ‘Maand van de Mondgezondheid’ in Hanzeborg

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

GGD Flevoland verzorgt samen met Woonzorg Flevoland maandag 1 april in de Hanzeborg de kick off van de campagne ‘Mond niet vergeten’, een actie gericht op de mondgezondheid van Lelystedelingen. Deze actie staat centraal in april, dit jaar de Maand van de Mondgezondheid in Lelystad.

Op maandag 1 april kunnen ouderen van 16.30 tot 18.00 uur in de centrale hal terecht bij tandarts Wim van Ouwerkerk voor vrijblijvend advies en tips. Verpleegkundigen Suzan Bohle en Liesbeth Hoppentocht vertellen graag over de werkwijze van Woonzorg Flevoland omtrent mondzorg. Daarnaast wordt vanaf 16.30 uur bij kinderdagverblijf de Hanzepret aan ouders en kinderen informatie en advies gegeven over een gezond gebit. Hierbij komen onder andere zuigflescariës, het melkgebit en het voorkomen van tanderosie aan bod.

Risico’s bij slechte mondverzorging
Slechte mondverzorging kan namelijk allerlei ziekten veroorzaken, die grote risico’s met zich meebrengen voor kwetsbare ouderen. Jaarlijks komen er helaas honderden kwetsbare ouderen te overlijden door een longontsteking veroorzaakt door een slecht verzorgd gebit. Niet alleen een longontsteking is het gevolg van een slecht gebit, ook diabetes, hartfalen en reuma zou door slechte mondverzorging kunnen komen. Reuma ontstaat hier niet door, maar zou het wel in de hand werken. Ouderen die steeds minder zelfredzaam zijn hebben minder aandacht voor het gebit met alle gevolgen van dien.

Maand van Mondgezondheid
Woonzorg Flevoland heeft mondzorg hoog in het vaandel staan en biedt daarom graag een podium aan de aftrap voor de Maand van de Mondgezondheid, waarin Lelykracht (een beweging die werkt aan de toekomst van Lelystad) en GGD Flevoland activiteiten voor jong en oud organiseren om een goede mondgezondheid in Lelystad te stimuleren.

Kijk voor meer informatie over de campagne ‘Mond niet vergeten’ op https://www.demondnietvergeten.nl/.

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering