Kinderen tekenen portretten van bewoners Uiterton

Direct
zorgadvies
0320-
229 173

🠄 Terug naar overzicht

Leerlingen van bassischool Timothëus in Lelystad tekenden vandaag portretten van bewoners van woonzorglocatie de Uiterton van Woonzorg Flevoland in Lelystad. Dit deden zij onder begeleiding van kunstenaars die aangesloten zijn bij de Kunstenaars Vereniging Flevoland. Van de portretten worden later ansichtkaarten gemaakt.

Op de tafels in de huiskamers, liggen potloden en wasco-krijtjes klaar: elke leerling heeft een bewoner uitgekozen om na te tekenen. Met veel precisie worden kapsels, brillen en truien nagetekend en vervolgens ingekleurd. Van alle tekeningen die gemaakt worden (de leerlingen komen vijf donderdagen achtereen), worden er tien uitgekozen die vervolgens in een oplage van duizend stuks als ansichtkaart afgedrukt worden. Die mogen de bewoners en kinderen zelf houden en versturen.

“Ik vind het heel leuk om te doen,” vertelt Marieke (11 jaar), uit groep 7. Zij tekent mevrouw Buus na. “Ik vind het namelijk fijn om mensen te tekenen. Het haar vind ik het leukst om te doen. Dat kun je alle kanten op laten staan.” Mevrouw Buisman, bewoonster van de Uiterton, vindt het bezoek van de kinderen erg leuk, vertelt ze tijdens het poseren: “Die blije koppies van de kinderen, dat is prachtig om te zien.”

Project van Kunstenaars Vereniging Flevoland

Het tekenen van de bewoners van de Uiterton door kinderen van de Timothëusschool is een project van de Kunstenaars Vereniging Flevoland, die dit jaar dertig jaar bestaat en dit viert met dertig projecten en evenementen door heel Flevoland. In elk project staat een vorm van participatie centraal. “Kunst is voor ons bij uitstek een middel om te verbinden. We betrekken graag het publiek bij de projecten. Het is dan ook mooi om de interactie te zien tussen de kinderen en de ouderen. De kinderen ontdekken dat ze gewoon met iemand met een vorm van dementie kunnen praten,” vertelt Marijke Bolt, beeldend kunstenaar en begeleider van dit project in Lelystad.

 

Meer lezen

Volg ons op social media

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandWoonzorg Flevoland is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering